Κοινωνία

Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη

Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε η γνωστή από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη, η οποία έπαιξε σε περισσότερες από 40 ελληνικές ταινίες, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και σε 14 ελληνικές σειρές στην τηλεόραση, ενώ διατέλεσε και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών.

Η Δήμητρα Σερεμέτη γεννήθηκε στον Αμπελώνα της Λάρισας το 1933, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές της. Το 1946, με τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου, η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος, συνήθως, υποδυόταν ρόλους αστυνομικού ή στρατιωτικού στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Τρίτη 3 Ιουνίου, στις 4 μ.μ., από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Φιλμογραφία

«Μεταξύ Φίλων» (2005)
«Κόκκινη Μαργαρίτα» (1990)
«Παράθυρο στη δύση» (1994)
«Η κόκκινη μαργαρίτα» (1990)
«Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα» (1989)
«Ακαταμάχητος πιλότος» (1988)
«Αδελφή μου Αγάπη μου» (1987)
«Έλα να… αγαπηθούμε ντάρλινγκ» (1986)
«Ένας κόκορας στη γειτονιά μας» (1986)
«Γέλιο με Δόσεις» (1986)
«Ο Γιάννης που έγινε Τζώννης» (1986)
«Τα πρόσωπα του Θεού» (1985)
«Αν ήταν το βιολί πουλί» (1984)
«Όταν οι ρόδες χορεύουν» (1984)
«Ο Παπασούζας» (1983)
«Υπόγεια Διαδρομή» (1983)
«Σατανάδες στα σχολεία» (1982)
«Ο τελευταίος… άντρας» (1981)
«Τα τσακάλια» (1981)
«Μήλο του Σατανά» (1979)
«Η Αλήθεια είναι Πικρή» (1974)
«Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης» (1973)
«Στην πόλη αγαπηθήκαμε» (1972)
«Η θυσία του Αβραάμ» (1971)
«Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους» (1971)
«Μαριχουάνα stop!» (1971)
«Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» (1970)
«Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ’ άλλα» (1970)
«Γυμνοί στο δρόμο» (1969)
«Το Ανθρωπάκι» (1969)
«Σύντομο διάλειμμα» (1966)
«Τέντυ μπόυ… αγάπη μου» (1965)
«Τζένη Τζένη» (1965)
«Παλληκαράκια της παντρειάς» (1963)
«Πρέπει να ζήσης τίμια» (1962)
«Ζητείται ψεύτης» (1961)
«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960)
«Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ…» (1960)
«Αντίο Ζωή» (1960)
«Ο Ηλίας του 16ου» (1959).

 

 

πηγή: athensvoice.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews