Ελλάδα

Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg

Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg

Στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg που θα λάβει χώρα από τις 11 έως και τις 14 Ιουνίου στο Τέλφς της Αυστρίας θα συμμετάσχουν  140 προσωπικότητες από 22 χώρες.

Μεταξύ αυτών θα είναι και τρεις Έλληνες. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος της λέσχης όπως συμβαίνει κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην 63η σύνοδο, έχει κληθεί να συμμετέχει ένα γκρουπ πολιτικών ηγετών και ειδικών από το χώρο της βιομηχανίας, των οικονομικών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ΜΜΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα βασικά θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση το τετραήμερο της συνόδου, θα είναι και το ελληνικό ζήτημα.

Αναλυτικά η λίστα των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση:

Τεχνητή νοημοσύνη

Ασφάλεια στο Ιντερνετ

Χημικά όπλα -Απειλές

Τρέχοντα οικονομικά θέματα

Ευρωπαϊκή Στρατηγική

Παγκοσμιοποίηση

Ελλάδα

Ιράν

Μέση Ανατολή

ΝΑΤΟ

Ρωσία

Τρομοκρατία

Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΠΑ

Αμερικανικές εκλογές

Η λέσχη Bilderbrg ιδρύθηκε το 1954 και οι ετήσιες διασκέψεις της αποσκοπούν στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Οπως φέτος, έτσι και κάθε χρόνο, 120 με 150 καλούνται να λάβουν μέρος στη συνδιάσκεψη. Περίπου τα 2/3 των συμμετεχόντων προέρχονται από την Εύρώπη και οι υπόλοιποι από τη Βόρειο Αμερική. Από όλους αυτούς, το 1/3 προέρχονται από το χώρο της πολιτικής και τα 2/3 από όλα τα υπόλοιπα πεδία.

Ο χώρος όπου θα γίνει η συνεδρίαση

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον ιστότοπο της λέσχης, η ετήσια αυτή συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων για σημαντικά θέματα που συμβαίνουν στον πλανήτη. Ενας από τους όρους που υπάρχουν είναι ότι ναι μεν οι πληροφορίες που διακινούνται μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους συμμετέχοντες αλλά δεν μπορούν να αποκαλυφθούν ούτε η ταυτότητα, ούτε η καταγωγή του ομιλητή.

Τέλος σημειώνεται ότι οι συνδιασκέψεις δεν καταλήγουν σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν συντάσσονται πρακτικά. Επιπλέον, δεν προτείνονται λύσεις, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις.

Δείτε τη λίστα με τους συμμετέχοντες στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg έχει ως εξής:

simmetexontes-bilderberg-4-2015

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews