Κόσμος

Ποιοι είναι οι δέκα δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης που δεν έχουν πτυχίο (εικόνες)

Ποιοι είναι οι δέκα δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης που δεν έχουν πτυχίο (εικόνες)

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πλούσιοι επιχειρηματίες έχουν πτυχίο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχουν και ορισμένοι που είναι δεν φοίτησαν ποτέ, είτε είναι “αυτοδημιούργητοι”.

Στην ακόλουθη λίστα βρίσκονται οι δέκα δισεκατομμυριούχοι χωρίς πτυχίο

john-caudwell

10. John Caudwell με περιουσία 2.7 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 62/ Ηνωμένο Βασίλειο
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Τηλεπικοινωνίες. Ιδρυτής της British phone retailer Phones 4 U.

Ο Caudwell στα 15 του χρόνια άφησε τις σπουδές του και αποφάσισε να ασχοληθεί με τις πωλήσεις μεταχειρισμένων ΙΧ. Πιο συγκεκριμένα το 1987, στα 35 του, όταν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα βγήκαν στο εμπόριο, τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του αποφάσισαν να μπουν στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και ίδρυσαν την εταιρεία, η οποία τελικά τους άλλαξε τη ζωή.

ingvar-kampgrad

9. Ingvar Kampgrad με περιουσία 3.4 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 89/ Σουηδία
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Ιδρυτής του IKEA.

Ο Σουηδός Ingvar Kampgrad έδειξε τοο επιχειρηματικό του δαιμόνιο από τα νεανικά του χρόνια, καθώς πουλούσε σπίρτα στους γείτονές του.

Όταν ήταν 17 ετών, ο πατέρας του έδωσε ένα μικρό χρηματικό ποσό ως ανταμοιβή για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Ωστόσο εκείνος τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το ΙΚΕΑ. Προτίμησε να κάνει μία επιχείρηση παρά να σπουδάσει και μέσα σε πέντε χρόνια εισήγαγε τα έπιπλα ανάμεσα στα προϊόντα του ΙΚΕΑ .

baron-albert

8. Baron Albert Frère με περιουσία 4.7 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 89/ Βέλγιο
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Επενδύσεις χάλυβα.

Ο Frère σταμάτησε τις σπουδές του στο γυμνάσιο σε ηλικία 17 ετών και πιο συγκεκριμένα όταν πέθανε ο πατέρας του. Τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με την μικρή οικογενειακή επιχείρηση χάλυβα.

Στα 30 του άρχισε να επενδύει σε άλλες εταιρείες χάλυβα στο Βέλγιο. Μάλιστα το 1970, ήλεγχε σχεδόν το σύνολο της βιομηχανίας σιδήρου και χάλυβα στη βελγική περιφέρεια της Chaleroi.

richard-branson

7. Richard Branson με περιουσία 5 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 64/ Ηνωμένο Βασίλειο
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Ιδρυτής της Virgin

Ο Branson αποφάσισε να φύγει από το σχολείο στα 16 του, καθώς ήθελε να φτιάξει ένα νεανικό life style περιοδικό.

 Πήρε συνεντεύξεις από διάσημους μουσικούς όπως ο Μικ Τζάγκερ. Το 1970 , σε ηλικία 20 ετών, άνοιξε μία επιχείρηση ταχυδρομικών παραγγελιών πώλησης δίσκων.

Ένα χρόνο αργότερα όμως μια απεργία στα ταχυδρομεία έπληξε την επιχείρηση του και τότε άνοιξε τα πρώτα καταστήματα Virgin Records σε ηλικία 21 ετών .

laurence-graff

6. Laurence Graff με περιουσία 5 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 76/ Ηνωμένο Βασίλειο
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Διαμάντια

Ο Graff έφυγε από το σχολείο σε ηλικία 14 ετών και αμέσως μετά ξεκίνησε την καριέρα του καθαρίζοντας τουαλέτες ως μαθητευόμενος σε έναν κοσμηματοπωλείο.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με ένα άλλο κοσμηματοπώλη, βοηθώντας τον στην επισκευή των κοσμημάτων, ωστόσο λίγο καιρό αργότερα το κατάστημα έκλεισε.

Εκείνος συνέχισε στο χώρο των κοσμηματοπωλείων και κατάφερε να ανοίξει τα δικά του καταστήματα το 1962.

Μάλιστα σε ηλικία 24 ετών είχε στην κατοχή του δύο κοσμηματοπωλεία. Το ένα εξ αυτών ήταν στο Hatton Garden του Λονδίνου .

sir-philip-green

5. Sir Philip Green με περιουσία 5.2 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 63/ Ηνωμένο Βασίλειο
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Μόδα. Ιδρυτής της Arcadia, στην οποία ανήκει το Topshop.

Ο Philip Green πήγαινε σε ένα εβραϊκό οικοτροφείο, από το οποίο έφυγε στα 15 του. Στα 17 του χάνει τον πατέρα του ενώ θα εργαστεί  ως μαθητευόμενος σε έναν εισαγωγέα υποδημάτων.

Δεν επέστρεψε ποτέ στα θρανία, καθώς δημιούργησε τη δική του επιχείρησή παίρνοντας ένα δάνειο 20.000 λιρών. Εκανε εισαγωγές φθηνών ρούχων και τα πουλούσε σε εμπόρους λιανικής πώλησης στο Λονδίνο.

abramovic

4. Roman Abramovich με περιουσία 8.7 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 48/ Ρωσία
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Επενδύσεις

Ο Roman Abramovich έμεινε ορφανός από τα παιδικά του χρόνια. Όταν ήταν 17 ετών άφησε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει  ως πωλητής. Πουλούσε εισαγόμενες πάπιες από καουτσούκ από το διαμέρισμά του. Μάλιστα για να αναπτύξει την επιχείρηση του αποφάσισε δε δίστασε να χρησιμοποιήσει 2.000 ρούβλια, δώρο από τους γονείς της πρώτης συζύγου για το γάμο τους.

Με τα χρήματα αυτά ξεκίνησε να πουλάει αποσμητικά και αρώματα. Από τα 20 του χρόνια και μετά επένδυε, άνοιγε εταιρείες και στη συνέχεια τις πουλούσε.

francois-pinault

3. Francois Pinault με περιουσία 13.2 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 78/ Γαλλία
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Μόδα

Ο Pinault άφησε τις σπουδές του στο γυμνάσιο μόλις στα 16 του και δούλεψε στην οικογενειακή επιχείρηση, στο εμπόριο ξυλείας. Στα 26 του αποφάσισε να πάρει δάνειο 100.000 φράγκων από τους δικούς του και έκανε τη δική του εταιρεία.

Πλέον είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εκπροσωπεί ακριβές μάρκες ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των Alexander McQueen, Saint Laurent και Stella McCartney. Κατέχει επίσης οίκο δημοπρασιών Κρίστις.

liliane-bettencourt

2. Liliane Bettencourt με περιουσία 41 δισ. δολάρια
Ηλικία/καταγωγή: 92/ Γαλλία
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Ιδιοκτήτρια της L’Oreal.

Η Bettencourt, ως η κληρονόμος της αυτοκρατορίας L’ Oreal, δεν αντιμετώπιζε απολύτως κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν την ενδιέφερε να σπουδάσει. Η Bettencourt έχει στην κατοχή της το 33 % της L ‘Oreal, ωστόσο δεν έχει πλέον τον έλεγχο της περιουσίας των 24 δισ. λιρών, αφού θεωρείται διανοητικά ανίκανη να τη διαχειριστεί, όπως απεφάνθη δικαστήριο στο οποίο την πήγαν τα παιδιά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bettencourt είναι η 10η πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο .

amancio-ortega

Ηλικία/καταγωγή: 79/ Ισπανία
Πως έγινε δισεκατομμυριούχος: Λιανεμπόριο. Ιδρυτής του Zara.

Ο Ortega αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 14 ετών για να εργαστεί ως αγγελιοφόρος. Αμέσως μετά εργάστηκε στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και το 1975 στα 40 του ίδρυσε την εταιρεία Zara και έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews