Κοινωνία

Πιλότος κατηγορείται για λαθροδιακίνηση μεταναστών μέσω του «Μακεδονία»

Πιλότος κατηγορείται για λαθροδιακίνηση μεταναστών μέσω του «Μακεδονία»

Συνελήφθη πιλότος και υπάλληλοι γνωστής αεροπορικής εταιρείας για παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν πιλότο και υπαλλήλους γνωστής αεροπορικής εταιρείας για παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Στην υπόθεση φέρονται ότι εμπλέκονται συνολικά 9 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τα περαιτέρω.

Αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά μια γυναίκα υπάλληλο της αεροπορικής εταιρείας που φέρεται ότι διευκόλυνε αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα να διαβούν τις πύλες του αεροδρομίου, όταν εκτελούσε υπηρεσία. Οι μετανάστες είχαν προορισμό κυρίως τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος προς τις δικαστικές αρχές, η αστυνομία πέτυχε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και εντόπισε επιλήψιμες συνομιλίες, μεταξύ των εμπλεκομένων.

Έτσι προέκυψε και η εμπλοκή του πιλότου που εκτελούσε πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας κι ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στην Αθήνα. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης οι αστυνομικοί συνέλαβαν την προϊσταμένη ιδιωτικής εταιρείας εξυπηρέτησης αεροπλάνων, της παραπάνω αεροπορικής εταιρείας. Για τη δικογραφία και τις συλλήψεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή voria/ του Μάρκου Γεωργίου

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews