Πολιτική

Ποιος “έδωσε τον Καρχιμάκη” – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δίωξής του

Ποιος “έδωσε τον Καρχιμάκη” – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δίωξής του

Σάλος έχει προκληθεί με την κλήση σε απολογία του πρώην Υπουργού και Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ., Μιχάλη Καρχιμάκη, από τον ανακριτή κύριο Φούκα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας. Το koolnews.gr παρουσιάζει σήμερα το παρασκήνιο της υπόθεσης αλλά και τις σοβαρές ασυνέχειες που παρουσιάζει η δικογραφία.

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο ανακριτής, κ. Φούκας, συνοδεία 10 περίπου αστυνομικών εμφανίστηκε στο σπίτι της οικογένειας Καρχιμάκη με ένταλμα έρευνας για διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ. Οι άνδρες της ασφάλειας έκαναν κυριολεκτικά φύλλο και φτερό το σπίτι της οικογένειας του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ. (έψαξαν μέχρι και σε συρτάρια με… εσώρουχα), χωρίς πάντως να βρουν τίποτα, εκτός από ορισμένα έγγραφα που αφορούν την πολεμική αεροπορία και τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του κ. Καρχιμάκη την εποχή που ήταν σκιώδης Υπουργός Άμυνας, όταν το ΠΑΣΟΚ. ήταν στην αντιπολίτευση. Όπως σημειώνουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν την υπόθεση, τα συγκεκριμένα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα και ως βάση για μια επερώτηση του Κρητικού πολιτικού στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχουν αποκτηθεί παρανόμως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φάκελος που βρήκε η ασφάλεια στο σπίτι του κυρίου Καρχιμάκη εμπεριέχει έγγραφα για την υπόθεση των ελικοπτέρων Σινούκ, κάτι το οποίο είχαν στα χέρια τους εκείνη την εποχή ακόμα και δημοσιογράφοι.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι το πώς ήρθε το όνομα του κ. Καρχιμάκη στον αφρό. Ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας έχει αναλάβει να διερευνήσει συγκεντρωτικά το φάκελο των υποκλοπών αλλά και την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Έτσι, στο πλαίσιο της ανάκρισης εκλήθησαν διάφοροι μάρτυρες αλλά και κατηγορούμενοι. Μια εξ’ αυτών έδειξε τον πρώην Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αναφέροντας χαρακτηριστικά στον κ. Φούκα πως παρέδωσε στον κύριο Καρχιμάκη διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Πάντως, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, η κατηγορούμενος που «έδωσε» τον κ. Καρχιμάκη είναι στενή συνεργάτιδα πρώην στελέχους της ΕΥΠ, ο οποίος ξηλώθηκε επί Υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και σήμερα εμπλέκεται στη δικογραφία που διαχειρίζεται ο κ. Φούκας. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας στη μαρτυρία του δεν αναφέρθηκε στον κ. Καρχιμάκη, αλλά έπειτα ακολούθησε η μαρτυρία της συνεργάτιδός του, σύμφωνα με την οποία ο πρώην Υπουργός είχε προσεγγίσει ανθρώπους της ΕΥΠ για να τον τροφοδοτούν με φακέλους αλλά αυτός είχε αρνηθεί.

Αυτή την ώρα μαίνεται στο εσωτερικό της ΕΥΠ ένας πόλεμος με διαφορετικές φατρίες, ενώ ο άνθρωπος-κλειδί που μίλησε στον κ. Φούκα φέρεται να διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με ανθρώπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Δικαστικές πηγές πάντως σημείωναν πως η κατηγορία εναντίον του κ. Καρχιμάκη παρουσιάζει ασυνέχεια, καθώς πολλά από τα στοιχεία που εμπεριέχονται δεν μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι, υψηλόβαθμος δικαστικός ανέφερε πως η κατηγορία εναντίον του κ. Καρχιμάκη είναι αβάσιμη, δημιουργώντας έτσι ερωτηματικά αναφορικά με τη σκοπιμότητα της έρευνας.

Κύκλοι από το περιβάλλον του πρώην Υπουργού, σημείωναν ότι «η επίθεση είναι ξεκάθαρα συκοφαντική και κατασκευασμένη», ενώ δήλωναν και αυτοί με τη σειρά τους αισιοδοξία ότι θα καταπέσει, μετά και την απολογία του πρώην Υπουργού στον Ανακριτή. Άλλη πηγή πάντως σημειώνει πως η δίωξη δεν πρέπει να αποσυνδεθεί από την πρόσφατη επιθετική ρητορική του κυρίου Καρχιμάκη.

 

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews