Ελλάδα

Ποιος είναι ο δολοφόνος του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Ποιος είναι ο δολοφόνος του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Την άκρη του νήματος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη καλείται τώρα να βρει η ανακρίτρια Ιωαννίνων και να ανακαλύψει ποιος δολοφόνησε τον άτυχο σπουδαστή, μετά την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αμφισβητώντας την αρχική εκτίμηση που μιλούσε για αυτοκτονία, άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χωρίς να προσωποποιεί την κατηγορία, καθώς επίσης και δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ΄ εξακολούθηση, παραπέμποντας την υπόθεση στην κύρια ανάκριση.

Για την περίπτωση της ανθρωποκτονίας η δίωξη είναι inrem, δηλαδή δεν στρέφεται προς κάποιον συγκεκριμένα και είναι ρόλος της κύριας ανάκρισης, αν υπάρχει δολοφόνος, να τον ανακαλύψει εξετάζοντας όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία φωτιά.

Μεταξύ αυτών είναι οι προανακριτικές μαρτυρικές καταθέσεις, οι αναλύσεις από τα εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ. και η έκθεση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη. Αναφορικά με την πρόκληση των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ΄ εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ΄ εξακολούθηση, οι κατηγορίες είναι προσωποποιημένες και αφορούν τα γεγονότα που συνέβησαν στη Γαλακτομική Σχολή πριν από την μοιραία ημέρα της εξαφάνισης του 20χρονου.

Μιλώντας στην Espresso ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας έκανε λόγο για “ηθική δικαίωση της οικογένειας Γιακουμάκη”, ενώ δεν απέκλεισε τίποτα για το αποτέλεσμα που μπορεί να επιφέρει η κύρια ανάκριση.

Πηγή: Εspresso

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews