Κοινωνία

Ποιος είναι ο νεκρός στον τάφο της Αμφίπολης

Ποιος είναι ο νεκρός στον τάφο της Αμφίπολης

Η αγωνία “στο κόκκινο”! Ο τάφος της Αμφίπολης έκρυβε τελικά έναν νεκρό και οι αρμόδιοι εργάζονται πυτρετωδώς στον χώρο των ανασκαφών για να ταυτοποιήσουν την ταυτότητά του!
Τα σενάρια που είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας είναι αδύνατο να καταγραφούν. Οι τελευταίοι μήνες, κατά τους οοίους η ανασκαφή στο λόφο Καστά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, μπορούν να χαρακτηριστούν και ως σκωτσέζικο ντους.Μία κρύο μία ζέστη, αφού η αισιοδοξία διαδεχόταν την απαισιοδοξία και τούμπαλιν! Ασύλητος ή όχι, ο τάφος αποκάλυψε τελικά μόνος του τα μυστικά που κρύβονται στα έγκατα της μακεδονικής γης, κάτι που οι αρχαιολόγοι τόνιζαν από την αρχή.

Βεβαίως σήμερα έγινε μόνο η αρχή μίας πραγματικά ιστορικής ανακάλυψης. Διότι το μεγαλύτερο μυστικό, αυτό δηλαδή της ταυτότητας του νεκρού που βρέθηκε, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, κάτι που θα γίνει από τους ειδικούς επιστήμονες που θα επεξεργαστούν τον σκελετό.

Σχετικά με την ταυτότητα, λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις ούτε καν για το φύλο, ωστόσο αυτό που λένε οι ειδικοί, είναι πως δεν θα τοποθετούνταν ο Λέων της Αμφίπολης στην κορυφή ενός ταφικού μνημείου που φιλοξενούσε μία γυναίκα…Επανερχόμαστε λοιπόν στο μότο της κυρίας Περιστέρη και της ανασκαφικής της ομάδας: Υπομονή…

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews