Ελλάδα

Ποιος γγ υπουργείου πριν γίνει μέλος της Κυβέρνησης τασσόταν κατά του Σαμαρά;

Ποιος γγ υπουργείου πριν γίνει μέλος της Κυβέρνησης τασσόταν κατά του Σαμαρά;

Στις 14 Αυγούστου δημοσίευεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο διορισμός του πρωήν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη και πρώην διευθυντή του κόμματος  «ΡΙΚΚΣΥ» του Ανδρέα Λοβέρδου, στη θέση του γγ Δια Βίου Μάθησης στο υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 499 14/8/2014) .

Μάλιστα μετά από αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Παιδείας για την εμπιστοσύνη τους».

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τον Οκτώβριο του 2013 σε άρθρο του που έφερε τον τίτλο « Η νέα ακροδεξιά ατζέντα τις κυβέρνησης» έγραφε τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση τελευταία έχει καταφέρει να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την Ατζέντα της χώρας, επιδιώκοντας να μετατοπίσει το κέντρο βάρος του ενδιαφέροντος της κοινωνίας από τα ζητήματα της οικονομίας, της ύφεσης και της ανεργίας, σε ζητήματα που μέχρι σήμερα αποτελούσαν προνομιακό χώρο για την ακροδεξιά.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι εντός της ΝΔ, και με την ευλογία του νυν Πρωθυπουργού, λειτουργεί το ΔΙΚΤΥΟ 21 το οποίο συστηματικά επί σειρά ετών επεξεργάζεται, διακινεί και επιδιώκει την ανάδειξη τέτοιου είδους ζητημάτων. Παράλληλα στο ίδιο κείμενο δε διστάζει να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση “ακροδεξιά” και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά “ακροδεξιό” ενώ τον κατηγορεί για οικειοποίηση τόσο της υπόθεσης Λαμπεντούζα όσο και του μεταναστευτικού ζητήματα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφέρει τα εξής: «Με βάση τα παραπάνω, γίνεται ηλίου φαεινότερον ποιά είναι η νέα Ατζέντα που επιδιώκουν και για ποιούς λόγους να την επιβάλλουν στη χώρα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα είναι αν θα τους αφήσουμε.»

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews