Πολιτική

«Πήρατε στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του Άκη»

«Πήρατε στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του Άκη»

Το «γάντι» που έριξε ο Αλ. Τσίπρας «σήκωσε» ο Ευάγγ. Βενιζέλος, αφού προηγουμένως είχε επικοινωνία με τον Αντ. Σαμαρά

Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προκαλεί η πρόθεση της Κουμουνδούρου να ζητήσει εξεταστική για τις συμβάσεις των υποβρυχίων του 2010, βάζοντας στο κάδρο τον Ευάγγ. Βενιζέλο και φιλοδοξώντας να προκαλέσει «ρήγμα» στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τη σκληρή απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά του χειρισμούς τους οποίους έκανε για την υπόθεση, ενώ χαρακτήρισε «χυδαία» την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει υιοθετήσει στο κόμμα του όλα τα αμαρτωλά στελέχη του Τσοχατζόπουλου».

Την ίδια ώρα ένα παράπλευρο «μέτωπο» μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Δ. Αβραμόπουλου, άνοιξε η έμμεση κριτική του κ. Βενιζέλου για τη στάση που κράτησε ο υπουργός Άμυνας στη Βουλή, απαντώντας χθες, στη σχετική ερώτηση του Αλ. Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης, εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σύμβαση που υπέγραψε ως υπουργός Άμυνας το 2010 από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναφορικά με την απόκτηση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Κάνοντας μάλιστα λόγο για «οσμή σκανδάλου» προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.

«Θεωρούμε ότι η σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα του κ. Παπακωνσταντίνου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Βενιζέλου είναι σύμβαση την οποία πρέπει να εξετάσουμε πλήρως ως προς τη σκοπιμότητά της, δεν είναι μόνο ο καταδικασθείς Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη σύμβαση του 2010. Ανέφερε πως «αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε υποβρυχίως δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα» και συμπλήρωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή. Διότι είναι τόσο καθαρή η σχέση της με αυτή την υπόθεση που κάθε άλλο παρά την φοβίζει». «Ελπίζω το μήνυμά σας αυτό να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Η αναφορά του αυτή δημιούργησε αρχικά την εντύπωση πως αφήνει ακάλυπτο τον κ. Βενιζέλο, ωστόσο, λίγο αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι εννοούσε την περίοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου και όχι τους χειρισμούς επί υπουργίας Βενιζέλου.

Αιχμές από Μαξίμου

Λίγο αργότερα ωστόσο, το «γάντι» που έριξε ο Αλ. Τσίπρας «σήκωσε» ο Ευάγγ. Βενιζέλος, αφού προηγουμένως, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, είχε επικοινωνία με τον Αντ. Σαμαρά και κύκλοι του Μαξίμου εμφανίζονταν να χαρακτηρίζουν «ατυχή την έκφραση του κ. Αβραμόπουλου». Ο Σ. Κεδίκογλου, ωστόσο, λίγο αργότερα διέψευδε τα περί επικοινωνίας, σημειώνοντας ότι το μοναδικό σχόλιο του Μαξίμου είναι «ουδέν σχόλιο».

Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ουσιαστικά παρείχε κάλυψη στις αμαρτωλές συμβάσεις Τσοχατζόπουλου, ενώ «φωτογραφίζοντας» τον Δ. Αβραμόπουλο, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο ρόλος των υπουργών είναι να λύνουν προβλήματα, όχι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Βενιζέλος στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σύμβαση 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, στη βάση του οποίου λειτούργησε η τότε κυβέρνηση». «Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση των αμαρτωλών πρώτων συμβάσεων», είπε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «όπως ενσωμάτωσε την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθέτησε και αυτές».

Υποστήριξε δε, ότι αυτό που συνέβη το 2010 ήταν η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη το 2010, ήταν να προστατευτούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο το υποβρύχιπ ‘Παπανικολής’ και την κυριότητα των τεσσάρων υποβρυχίων» και ότι από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για το Δημόσιο.

Τόνισε δε πως είναι ο πρωθυπουργός και ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έχουν δώσει σαφείς οδηγίες για να δοθεί μία οριστική, ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα, με την έγκριση της Βουλής. «Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο», είπε συγκεκριμένα.

Στο θέμα παρενέβη εκ νέου, με σχόλιο κύκλων του ο Δ. Αβραμόπουλος: «Η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και αυτά μόνον υπηρετεί» σημείωσαν κύκλοι, προσκείμενοι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχολιάζοντας την ομιλία Βενιζέλου, στη Βουλή.

Πηγή imerisia.gr/του Ηλία Μπενέκου

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews