Κόσμος

Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς σε εστιατόριο στο σουηδικό Γκέτεμποργκ

Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς σε εστιατόριο στο σουηδικό Γκέτεμποργκ

Σε δύο νεκρούς και αριθμό τραυματιών κατέληξε ένοπλη επίθεση σε εστιατόριο στο Γκέτεμποργκ, οι δράστες της οποίας αναζητούνται.

Οι αρχές υπογραμμίζουν πως προς το παρόν «τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατία», θεωρώντας πιθανότατερο η επίθεση να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο προάστιο Μπίσκοπσγκαρτνεν, όπου και η παρουσία και δράση συμμοριών και ομάδων του οργανωμένου εγκλήματων είναι έντονη -εξ ου και η αστυνομία, σε συνδυασμό με την απουσία ενδείξεων για άλλου είδους ενέργεια, επικεντρώνεται σε αυτό το σενάριο.

Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης με αυτόματα όπλα στο εστιατόριο Var Krog och Bar. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν.

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός άλλων τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Η αστυνομία ανέφερε πως έχει οδηγήσει αριθμό προσώπων στο οικείο τμήμα για ανάκριση. Στην πλατεία μπροστά από το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε τραυματιστεί στις 30 Ιανουαρίου ένας άνδρας από πυροβολισμό. Το εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται εξετάζεται.

Πηγή in

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews