Κοινωνία

Πίσω από τη δολοφονία αστυνομικού στο Χολαργό οι ληστές του Διστόμου

Πίσω από τη δολοφονία αστυνομικού στο Χολαργό οι ληστές του Διστόμου

Οι ληστές του Διστόμου, όπως προκύπτει από την πορεία των ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προκύπτει ότι το DNA των ληστών ταυτοποιείται με DNA που έχει βρεθεί σε άλλες ληστείες όπως επίσης ταυτοποιείται και με το DNA που βρέθηκε στον τόπο δολοφονίας αστυνομικού στο Χολαργό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το DNA ενός εκ των δραστών που βρέθηκε στο ταχύπλοο που ξέφυγαν οι ληστές έχει εντοπιστεί σε καπέλο το οποίο είχαν εγκαταλείψει ληστές έξω από τράπεζα του Χολαργού, τον Απρίλιο του 2008, όπου κατά τη διάρκεια συμπλοκής σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Επιπλέον έχει εντοπιστεί DNA σε μέρος χειρουργικού γαντιού το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες σε ληστεία τράπεζας στο Πόρτο Χέλι το 2010, ενώ οι κάλυκες που βρέθηκαν στο Χολαργό είναι ίδιοι με κάλυκες που είχαν βρεθεί σε άλλη ληστεία τράπεζας το 2006, όπως επίσης και σε ληστεία τράπεζας που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2006 στο Μοσχάτο Αττικής.

Από την άλλη πλευρά το DNA που εντοπίστηκε σε αντικείμενο στο ταχύπλοο σκάφος είναι ταυτόσημο με το DNA άνδρα που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια έρευνας της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και σε αντικείμενα που εντοπίστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε στην κατοχή του ο Χριστοδούλου Σπυρίδων.Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδουλου Σπυρίδωνα ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.

Παράλληλα τμήμα από παλαμικό αποτύπωμα,που βρέθηκε στο ταχύπλοο  ταυτοποιείται με δακτυλικό αποτύπωμα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, ενώ άλλο τμήμα παλαμικού αποτυπώματος, ταυτοποείται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Δραβίλα Σπυρίδωνα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews