Βιβλίο

«Πίσω από τον ήχο του νερού»

«Πίσω από τον ήχο του νερού»

της Γεωργίας Τάτση από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ένας εξηντάχρονος επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο για να πουλήσει το εγκαταλειμμένο πατρικό του. Στο ταξίδι της επιστροφής, ανακαλεί τα επώδυνα γεγονότα της παιδικής του ηλικίας προσπαθώντας να καταλάβει αν οι μνήμες του είναι πραγματικές ή παραποιημένες από μεταγενέστερες ερμηνείες των γεγονότων.

Δείχνει στον μεσίτη τον χώρο και παρατηρεί τις αλλαγές που επέφερε στο τοπίο η δημιουργία της τεχνητής λίμνης, όταν αρχίζουν να συμβαίνουν ακατανόητα πράγματα: άλογα πηδούν απ’ τα παράθυρα, αρνιά κατεβαίνουν απ’ τους τοίχους, παγόνια περπατούν μες στα δωμάτια.

Ο άντρας παραδίδει στον μεσίτη τα κλειδιά τού προς πώληση σπιτιού και μπαίνει στο αυτοκίνητο για να γυρίσει στην πραγματική ζωή του. Αλλά ποια είναι η πραγματική ζωή, αν όχι ό,τι επιβιώνει στη μνήμη μας;

Εξώφυλλο: Απόστολος Μητρόπουλος (σκίτσο), Ρένα Παπασπύρου (τύπωμα)

ISBN: 978-618-5662-52-3

Σελίδες: 100

Η Γεωργία Τάτση γεννήθηκε το 1952 στο Κλειστό Άρτας. Από το 1965 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου – Τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου και εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 1976 ως το 2003. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Γάμπαρη Αμβρακικού (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2019) και τη νουβέλα Χορός στα Ποτήρια (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013 – υποψήφια για το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας 2014), ενώ τα διηγήματά της «Γαλαζοαίματη» και «Η κλοτσιά της πεταλούδας» περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα Υπό σκιάν (Εκδόσεις των Συναδέλφων 2014, σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών) και HOTEL – Ένοικοι γραφής – Είμαστε όλοι μετανάστες (εκδόσεις Πατάκη 2007) αντίστοιχα.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews