Πολιτική

Πιθανή η παραγραφή αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ;

Πιθανή η παραγραφή αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ;

Ο ειδικός ανακριτής – αρεοπαγίτης, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ζητεί, με έγγραφό του, από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποφασίσει για ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαλαγανίδης με έγγραφο του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επιλυθεί το θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου). Ο ειδικός ανακριτής- αρεοπαγίτης έκρινε αναγκαίο πριν ξεκινήσει την ανάκριση να έχει επιλυθεί το νομικό ζήτημα της παραγραφής ή μη, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.

Όπως είναι γνωστό, το νομικό ζήτημα που ανακύπτει συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας, που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος θα διατυπώσει την πρότασή του για το θέμα αυτό στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο, στη συνέχεια, με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίζει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα συνέλθει μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews