Ελλάδα

Πλαστές αποδείξεις έκοβαν επί 5 χρόνια σε εστιατόριο του Κολωνακίου

Πλαστές αποδείξεις έκοβαν επί 5 χρόνια σε εστιατόριο του Κολωνακίου

Οι δύο επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή και επί πέντε ολόκληρα χρόνια, περνούσαν τις παραγγελίες εκδίδοντας παράνομες αποδείξεις τυπωμένες σε θερμικό χαρτί ίδιο με αυτό των γνήσιων.

Κομπίνα με αποδείξεις-μαϊμού για να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους, είχαν στήσει δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες εστιατορίου- καφετέριας στο Κολωνάκι.

Οι δύο επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή και επί πέντε ολόκληρα χρόνια, περνούσαν τις παραγγελίες εκδίδοντας παράνομες αποδείξεις τυπωμένες σε θερμικό χαρτί ίδιο με αυτό των γνήσιων. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες νόμιζαν ότι ελάμβαναν κανονικές αποδείξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι εισπράξεις δεν φαίνονταν πουθενά.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, και συνελήφθη ο μεγάλος αδελφός, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών.

Από τη μεθοδική ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν τις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις.

Το ύψος του ΦΠΑ που δεν κατέβαλαν οι επιχειρηματίες, αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, υπολογίζεται όμως σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Πηγή skai

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews