Ελλάδα

Πλατείες “Τρίτση” και “Έβερτ” στην Αθήνα

Πλατείες “Τρίτση” και “Έβερτ” στην Αθήνα

“Βαφτίσια” σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τρεις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, εκ των οποίων η μία έχει αλλάξει ως τώρα τέσσερα ονόματα, ενώ άλλη φέρει τουλάχιστον στα χαρτιά, το όνομα “πλατεία” 21ης Απριλίου 1967!

Η πλατεία που αποδίδει τιμές στην ημερομηνία εγκαθίδρυσης του καθεστώτος των συνταγματαρχών βρίσκεται στη συμβολή της Πειραιώς με την Ιερά οδό. Εδώ λειτούργησε η πρώτη Λαχαναγορά των Αθηνών (1902-1960) και η ονομασία δόθηκε το 1968, χωρίς ποτέ όμως να καθιερωθεί ούτε από την ίδια τη χούντα.

Μάλιστα, η μόνη σχετική αναφορά υπάρχει σε έγγραφο όπου οι τότε διοικούντες απέρριπταν πρόταση να δοθεί η ονομασία σε πλατεία στον Άγιο Σώστη επειδή είχε προηγηθεί η απόφαση για το χώρο στην Ιερά Οδό.

Με την έναρξη των έργων του μετρό, ο χώρος φιλοξένησε μια τεράστια τρύπα, η οποία σχετικά πρόσφατα εδέησε να φιλοξενήσει υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων. Ο χώρος από επάνω διαμορφώθηκε σε πάρκο και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συζητά την πρόταση να μετονομασθεί σε “πλατεία Μιλτιάδη Έβερτ”. Η σχετική εισήγηση έχει γίνει πριν από ένα χρόνο από τον πρώην αντιδήμαρχο και βαθύ γνώστη της αθηναϊκής Ιστορίας Λευτέρη Σκιαδά.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews