Πολιτική

Οι πολιτικοί αρχηγοί στις κάλπες

Οι πολιτικοί αρχηγοί στις κάλπες

Δεύτερος γύρος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές η σημερινή, και έτσι οι πολιτικοί αρχηγοί έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην Πύλο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: “Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, μέρα ενότητας για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, να πάμε την Ελλάδα μπροστά”.

Αντίθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη δήλωσε ότι “Σήμερα είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό, ξέρω όμως πως είναι σημαντικό να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο αυτής της μέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, κυρίως οι νέοι. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι “Όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό να διατυπώσει τη βούλησή του για το μέλλον, την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας μας. Θέλω και ελπίζω οι Έλληνες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει το συμφέρον το δικό τους και του έθνους χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος τόνισε ότι “Με υπευθυνότητα, λογισμό αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν οι πολίτες για το πώς θα απορετυεί η χώρα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες αυτήν την υπευθυνότητα θα καταδείξουν και θα εκφράσουν με την ψήφο τους”.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Νέα Ιωνία σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “Εάν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Κι αύριο τα μνημόνια διαρκείας θα είναι εδώ. Άλλωστε είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση κι εποπτεία από 1/12014. Μόνο με την ψήφο και τον αγώνα θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία”.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Νήσο Ιωαννίνων στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ” Σήμερα είναι μια ωραία ημέρα. Εύχομαι και ελπίζω να εκλεγούν εκείνοι που έχουν μεράκι να προσφέρουν για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ελπίζω οι Έλληνες ψηφοφόροι να ενισχύσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου για την κατοχύρωση της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιορισμού της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών”.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews