Κοινωνία

Πόσα χρήματα «γλίτωνε» ο Μιχάλης Λιάπης κυκλοφορώντας το τζιπ του με πλαστές πινακίδες

Πόσα χρήματα «γλίτωνε» ο Μιχάλης Λιάπης κυκλοφορώντας το τζιπ του με πλαστές πινακίδες

Ενα ποσό που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ είχε καταφέρει να γλιτώνει μέχρι χθες τουλάχιστον ο Μιχάλης Λιάπης, αφού είχε καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του πολυτελούς τζιπ του, το οποίο έφτανε σχεδόν τα 4.000 κ.ε..

Οπως αναφέρει και το capital δίνοντας το παράδειγμα ενός μοντέλου του 2004, 4.200 κ.ε., σε αυτό το ΙΧ αντιστοιχούν ετήσια τέλη κυκλοφορίας 1.320 ευρώ, ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ και ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 4.174 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βαρύνεται και με ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ.

Ο φορολογούμενος που συλλαμβάνεται να έχει γλιτώσει παρανόμως τις παραπάνω επιβαρύνσεις καλείται να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 1.320 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα 1.320 ευρώ ως πρόστιμο.

Και τα πρόστιμα δεν σταματούν εκεί αφού αντιμετωπίζει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος λόγω του ότι γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προσαύξηση.

πηγή iefimerida.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews