Ελλάδα

Ποτάμι: Αυτά είναι τα τελευταία ρουσφέτια του Μπαλτά

Ποτάμι: Αυτά είναι τα τελευταία ρουσφέτια του Μπαλτά

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του αναφέρεται στα “τελευταία ρουσφέτια” του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη γνωστή τακτική των κομματικών επιλογών συνεχίζει ο Υπουργός Παιδείας ακόμη και στο παρά πέντε των εκλογών.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά τους συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού. Συγκεκριμένα για την ελληνική εκπαίδευση στο εξωτερικό υπάρχουν 11 συντονιστικά γραφεία σε όλον τον κόσμο.

Η αξιολόγηση και μοριοδότηση για τις 11 θέσεις συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού έχει γίνει από αρμόδιο Ειδικό Συμβούλιο κι έχει σταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων εδώ και περίπου 1 μήνα. Ο Υπουργός ενέκρινε χθες τα αποτελέσματα μόνο για τα 6 από τα 11 συντονιστικά γραφεία, εξαιρώντας τα γραφεία: Λονδίνου, Βρυξελλών, Μπουένος Άιρες, Γιοχάνεσμπουργκ και Νέας Υόρκης.

Η πρωτοφανής παράκαμψη της απόφασης του Συμβουλίου Επιλογής, η καταστρατήγηση της όλης διαδικασίας και κυρίως ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που μπήκαν στην όλη διαδικασία μας θυμίζει έντονα την επιλογή των 13 περιφερειακών διευθυντών, όπου συλλέχθηκαν βιογραφικά για το θεαθήναι και τελικά το Υπουργείο διόρισε εκείνους που ήθελε.

Ελπίζουμε να μην έχουμε μια ακόμα επανάληψη της ίδιας πρακτικής που προκαλεί βάσιμες υποψίες για «βόλεμα» ημετέρων στα εν λόγω 5 συντονιστικά γραφεία εξωτερικού».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews