Ελλάδα

Ποτάμι: “Οι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι της κοινωνίας δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ”

Ποτάμι: “Οι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι της κοινωνίας δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ”

Το Ποτάμι, με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία από το 13% στο 23%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά την εκπαίδευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρό της ένα ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας μας. Τους μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους. Ανθρώπους ανήμπορους με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας που προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Πλέον, αυτοί οι συνάνθρωποί μας, που φιλοξενούνται σήμερα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, κινδυνεύουν, ελλείψει αντίστοιχων κρατικών δομών, να μείνουν χωρίς στέγη αφού η αψυχολόγητη αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% σημαίνει 100 ευρώ πρόσθετη μηνιαία επιβάρυνση για τον καθένα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό μάλιστα με τις εξαγγελίες του κ. Κατρούγκαλου για περαιτέρω μείωση των συντάξεων, οδηγεί τους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους σε οριακές καταστάσεις.

Σημειώνουμε ότι, όπως και στο θέμα με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, έτσι και για τα γηροκομεία, η απόφαση αποτελεί έμπνευση αποκλειστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία αγνοούσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, κ. Κύρκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί είχε δεσμευθεί τον περασμένο Ιανουάριο να βοηθήσει για την ολική απαλλαγή των ηλικιωμένων απ’ την καταβολή Φ.Π.Α. στα γηροκομεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Αλλά φαίνεται ότι οι κατάκοιτοι και ανήμποροι ηλικιωμένοι της κοινωνίας μας επίσης δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ντροπή!

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews