Κοινωνία

Ποτέ ξανά φασισμός

Ποτέ ξανά φασισμός

Πλήθος κόσμου κατά της δράσης του νεοναζιστικού μορφώματος

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη, Χανιά και στην Τρίπολη.

Ωστόσο,  από την αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος  δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μιας μερίδας των διαδηλωτών κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε η κεφαλή της πορείας στο σημείο όπου είχαν παραταχθεί, από νωρίς, οχήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ, έχοντας αποκλείσει το δρόμο προς τα γραφεία της Χ.Α., στο ύψος των οδών Ήλιδος και Μεσογείων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, προφανώς για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους, ωστόσο οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν.

Ακολούθησαν συμπλοκές διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, με ρίψεις μολότοφ και πετρών από τη μια πλευρά και χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την άλλη, ενώ τα επεισόδια γενικεύτηκαν αργότερα στους γύρω δρόμους, μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμίσει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό που είχαν κλείσει – μετά από εντολή της αστυνομίας – από το πρωί.

Η πορεία ξεκίνησε, νωρίς το απόγευμα, από την πλατεία Συντάγματος, όπου ήταν σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Μπράτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο Θανάσης Κούρκουλας, εκ μέρους της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και ο Δημήτρης Παπαχρήστος, καταληψίας του Πολυτεχνείου του 1973, χαιρέτησαν τη συγκέντρωση και καταδίκασαν το φασισμό και τη διείσδυσή του στην κοινωνία. Επίσης, η Ντόρις Χάινεμαν Μπρουκς, μαζί με αντιπροσωπεία Γερμανικών συνδικάτων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μίλησε για τη σημασία της αλληλεγγύης των εργαζομένων και του κοινού αντιφασιστικού αγώνα.

Ακολούθησε συναυλία με διάφορους καλλιτέχνες.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πλήθος φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων, συνελεύσεις γειτονιών, αντιρατσιστικών οργανώσεων και κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι με συνθήματα «Παύλο ζεις» και «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» έδωσαν τη δική τους απάντηση στα γεγονότα των τελευταίων ημερών που συγκλονίζουν τη χώρα.

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews