Κοινωνία

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Η απολογία του κ. Μιχαλολιάκου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία νύχτα, ωστόσο οι ανακριτές και οι εισαγγελείς δεν αποφάνθηκαν αμέσως για την τύχη του καθώς θέλησαν πρώτα να ακούσουν την εκδοχή του Γιώργου Πατέλη για τις τηλεφωνικές κλήσεις μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 19:30, ενώ η απολογία του ολοκληρώθηκε στη μία τα ξημερώματα, περίπου. Αμέσως μετά στο ανακριτικό γραφείο εισήλθε ο πυρηνάρχης της ΧΑ  στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης και η απόφαση για την τύχη του κ.Μιχαλολιάκου ελήφθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Πατέλη.

 

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα τηλεφωνήματα που φαίνεται να δέχθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

 

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

 

Πλέον ενώπιον των ανακριτών βρίσκεται το τοπικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ώστε μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων του να αποφανθούν αν ο κ Μιχαλολιάκος θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

 

Επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του υποστήριξε ότι η διώξή του είναι πολιτική και όχι ποινική, καθώς και ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Παράλληλα, καταδίκασε τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και τέλος ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews