Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο Λαυρεντιάδης

Προφυλακιστέος ο Λαυρεντιάδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην 10η ειδική ανακρίτρια ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Η κατηγορία αφορά σε ηθική αυτουργία  στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη.

 

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και σύμφωνα με  πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα .

 

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λαυρεντιάδης τον Μάιο του 2012 ανέθεσε σε έναν 49χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Στην υπόθεση ενεπλάκη ο πυροσβέστης ο οποίος συνέστησε στον φερόμενο ως «εντολοδόχο» έναν 46χρονο ο οποίος ανέλαβε έναντι 25 χιλιάδων ευρώ να σκοτώσει με πιστόλι τον Ανδρεαδάκη. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση αποστολής παγιδευμένου πακέτου την οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν ένας 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών.

 

πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews