Ελλάδα

Προειδοποιεί η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

Προειδοποιεί η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

«Οτιδήποτε κι αν συμβεί στην Ελλάδα, η ΕΚΤ θα πρέπει να ακολουθήσει τον κανόνα της».

Νέα, έμμεση προειδοποίηση πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα μόνον εφόσον η χώρα μας βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης απηύθυνε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας. «Αυτό που έχουμε πει είναι πως οτιδήποτε κι αν συμβεί στην Ελλάδα, η ΕΚΤ θα πρέπει να ακολουθήσει τον κανόνα της [που αναφέρει πως] τα κρατικά ομόλογα μπορούν να γίνουν δεκτά ως εγγυήσεις εάν η αξιολόγησή τους είναι αρκετά καλή, ή, σε περίπτωση που δεν είναι αρκετά καλή, αν η χώρα υπάγεται σε πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κερέ, μιλώντας στην εφημερίδα Irish Times.

Υπογράμμισε μάλιστα πως ο εν λόγω κανόνας δεν είναι καινούργιος, αλλά βρίσκεται σε ισχύ από το 2010.Παράλληλα, ο κ. Κερέ αποσαφήνισε πως τα ελληνικά ομόλογά που έχουν αγοραστεί από την ΕΚΤ «δεν μπορούν να υποστούν αναδιάρθρωση», καθώς αυτό θα παραβίαζε τους κανονισμούς περί στήριξης κρατών από την Τράπεζα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωτράπεζας απέρριψε κατηγορηματικά «κάθε κουβέντα» περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάνοντας λόγο για «παράλογα» και «μη ρεαλιστικά» σενάρια.  Τέλος, αναφερόμενος στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, ο κ. Κερέ υπογράμμισε εκ νέου την ουδετερότητα της ΕΚΤ, προσθέτοντας όμως πως η Φρανκφούρτη θα διαπραγματευτεί με τη νέα κυβέρνηση μόλις αυτή αναλάβει την εξουσία, «για τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης» και προκειμένου να γνωρίσει τις πολιτικές της.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews