Ελλάδα

Προς κυβέρνηση ειδικού σκοπού οδηγείται ο Τσίπρας

Προς κυβέρνηση ειδικού σκοπού οδηγείται ο Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες πυκνώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού

Πιο συγκεκριμένα εξαιτίας της απώλειας της δεδηλωμένης της κυβέρνησης έχουμε οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα. Μέχρι τώρα ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Ωστόσο θα προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα πρόσωπα που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κυβερνητικές θέσεις. Παράλληλα την κυβέρνηση ειδικού σκοπού βλέπει με καλό μάτι και το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα και στη Νέα Δημοκρατία συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο ο κύριος Μεϊμαράκης δεν εμφανίζεται πρόθυμος να συμμετάσχει με στελέχη του κόμματός του. Ίσως να ζητήσει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.

Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού με την συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού έτσι ώστε να ψηφιστούν τα εφαρμοστικά νομοσχέδια και να δρομολογηθούν εκλογές πιθανόν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα διευκρινίσει σήμερα αν θα αποχωρήσει ή θα μείνει στην κυβέρνηση, αφού τα μηνύματά του το πρωί της Δευτέρας ήταν αντιφατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού για μικρό χρονικό διάστημα.  Γι αυτό το λόγο πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εκλογές το φθινόπωρο. Θα είναι μία κυβέρνηση ευρύτερης μεν αποδοχής για να ψηφίσει τα μέτρα και στη συνέχεια μέσα στο επόμενο δίμηνο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Από την άλλη, πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως επίσης και οι ετάιροι δεν θα επιθυμούσαν μια κυβέρνηση τέτοιας μικρής διάρκειας και ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, για να ψηφίσει και στη συνέχεια να υλοποιήσει τα δύσκολα μέτρα.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews