Ελλάδα

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Στόχος πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 3%

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Στόχος πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 3%

«Ούτε ναι ούτε όχι» από την τρόικα στα ελληνικά σχέδια, κατά τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών. Κατατίθεται τη Δευτέρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού χωρίς νέα μέτρα και με πρόβλεψη για αποκατάσταση των ενστόλων.
Πολύ κοντά στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ θα κινείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπως υποστήριξε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι δεν προβλέπονται νέα μέτρα.

Η τελευταία φέρεται για άλλη μια φορά να κράτησε στάση αναμονής. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες κινήθηκε στην λογική του «ούτε ναι ούτε όχι» σε όσα υποστήριξε η ελληνική πλευρά, η οποία ωστόσο έχει να επιδείξει την «ευστοχία» σε προηγούμενες προβλέψεις της αναφορικά με τα δημοσιονομικά.

Ωστόσο σημειώνεται ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα και ρίσκα που μπορεί να οδηγήσουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο, οπότε θα γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έσοδα τον Σεπτέμβριο κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και 16% πάνω από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχει ακόμα “σπάσιμο” των εσόδων για να γνωρίζει το ΥΠΟΙΚ πώς πήγε ο ΕΝΦΙΑ, όμως, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ικανοποιητική πορεία του φόρου.

Για ένστολους «θα υπάρχει μόνο ποσό και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από φέτος. Δεν θα υπάρχει το πλήρες σχέδιο. Θα το δούμε τους επόμενους μήνες».

πηγή: euro2day.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews