Ελλάδα

Προσπαθεί να “μαζέψει” τα ασυμμάζευτα” ο Αλεξιάδης

Προσπαθεί να “μαζέψει” τα ασυμμάζευτα” ο Αλεξιάδης

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφερόμενος στο χάος που προκλήθηκε από τα σενάρια περί αναδρομικών φόρων έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ανέφερε ότι υπάρχει κενό νόμου και αυτό διότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, έπρεπε να λυθεί νομοθετικά, το τι γίνεται με τις αποδείξεις, που έπρεπε να μαζεύει ο κόσμος για το 2015, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό για να καλυφθεί το κενό νόμου που υπήρχε, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες και ήρθε σαν πρόταση το να υπάρχει μια νομοτεχνική βελτίωση-ρύθμιση.

«Δεν θα πηγαίναμε τον Δεκέμβριο του 2015 να βάλουμε φόρο 22% στον κόσμο για τις αποδείξεις. Νομοτεχνικά θα λύναμε το θέμα» είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα προέβλεπε αυτή η νομοτεχνική ρύθμιση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Όσον αφορά, τα περί αναδρομικής φορολόγησης τα απέδωσε για άλλη μια φορά σε παραπληροφόρηση, λέγοντας: «Δεν είπα ποτέ, και υπάρχει το βίντεο ευτυχώς, ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015. Μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος, αν δεν μαζέψουμε τις αποδείξεις για το 2015 κι αυτό που μου αποδόθηκε είναι ψέματα».

Σημειώνεται ότι χθες προκλήθηκε σάλος όταν έγινε γνωστό ότι οι φορολογούμενοι καλούνταν να προχωρήσουν σε συλλογή αποδείξεων, παρ όλα αυτά τρεις ώρες μετά την αρχική ανακοίνωση ο κ. Αλεξιάδης πήρε πίσω αυτή την απόφαση.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews