Κόσμος

Πρόστιμο μαμούθ 6 δισ. δολαρίων στην τράπεζα Bank of America

Πρόστιμο μαμούθ 6 δισ. δολαρίων στην τράπεζα Bank of America

Οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να επιβάλουν πρόστιμο μεγαλύτερο από 6 δις. δολάρια στην τράπεζα Bank of America για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων ομολόγων κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής ανόδου της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης (Federal Housing Finance Agency, FHFA) θέλει να επιβάλει το πρόστιμο για λογαριασμό των κρατικά χρηματοδοτούμενων ιδρυμάτων Fannie Mae και Freddie Mac, τα οποία στηρίζουν περίπου τα μισά από τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης θέλει να επιβάλει το πρόστιμο για λογαριασμό των κρατικά χρηματοδοτούμενων ιδρυμάτων, τα οποία στηρίζουν περίπου τα μισά από τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

Η στεγαστική τράπεζα Countrywide Financial Corp, την οποία αγόρασε η Bank of America τον Ιούλιο του 2008, τής έχει κοστίσει περισσότερο από 40 δις. δολάρια σε δαπάνες από δικαστικές αγωγές και άλλες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τα προβληματικά της στεγαστικά δάνεια (subprime mortgages). Η τράπεζα έχει προβλέψει επιπλέον 300 εκατ. δολάρια για δαπάνες από αγωγές στο τελευταίο τρίμηνο.

Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan συμφώνησε κατ’ αρχήν με την FHFA να πληρώσει 4 δις. δολάρια, προκειμένου να διευθετήσει τις εναντίον της απαιτήσεις για παραπλάνηση των κρατικών στεγαστικών ιδρυμάτων αναφορικά με την ποιότητα των στεγαστικών δανείων που είχε πουλήσει (με τη μορφή τιτλοποιημένων ομολόγων) σε αυτά, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Η JPMorgan συμφώνησε επίσης κατ’ αρχήν με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να πληρώσει το ποσό των 13 δις. δολαρίων, προκειμένου να κλείσει τις έρευνες σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια που πούλησε – ως τιτλοποιημένα ομόλογα – στους επενδυτές πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση, δήλωσε πηγή που έχει γνώση του θέματος στο Ρόιτερς.

Πηγή newsit.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews