Επιστημονικά

Πρώτα η Ημερίδα και μετά το Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας στην Αθήνα

Πρώτα η Ημερίδα και μετά το Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας στην Αθήνα

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Royal Olympic) θα διεξαχθεί η Διεθνής Ημερίδα CARDIO-TECH παράλληλα με τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου CARDIO ATHENA 2014 που διοργανώνεται ετησίως από την Α’ Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Το CARDIO-TECH αποτελεί μια Διεθνή Διεπιστημονική εκδήλωση με απώτερο στόχο να φέρει κοντά Ιατρούς, Βιολόγους, Φαρμακοποιούς, Μηχανικούς, Φυσικούς, Μαθηματικούς, επιστήμονες Πληροφορικής και Ερευνητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας και Ιατρικής, εστιάζοντας στις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Στο CARDIO-TECH θα συμμετάσχουν προσκεκλημένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Ελβετία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία κ.α.), μεταξύ των οποίων:

 

– Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης της Ρουμανίας, Dr. Raed Arafat

– Η πρώην Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Prof. Daniela Bartos

– Ο Εκλεγμένος Πρόεδρος της Γαλλικής Εταιρείας Υπέρτασης, Prof. Jacques Blacher

– Ο Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης, Prof. Vasile Sarbu

– Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Δυναμικής του Καρδιαγγειακού Συστήματος, Prof. Nikolaos Stergiopulos

– Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας & Τεχνολογίας στην Υγεία (Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ.), κ. Γεώργιος Παππούς

– Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Καθηγητής Νικόλαος Παλληκαράκης και ο Αντιπρόεδρος Καθηγητής Δημήτριος Κουτσούρης

– Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.), Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Αν. Καθηγητής

– Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Καθηγητής Ιωάννης Κανδαράκης

– Το τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Τεχνητών Οργάνων, Prof. Ashraf Khir

 

Η θεματολογία του CARDIO-TECH περιλαμβάνει αρχές και εφαρμογές:

 

– καρδιαγγειακής μηχανικής

– αιμοδυναμικής και ρευστομηχανικής

– επεξεργασίας βιοσημάτων

– τεχνολογιών ιατρικής απεικόνισης

– τηλεϊατρικής

– τεχνητών οργάνων

– ιατρικής πληροφορικής

– νανο-τεχνολογίας

 

Ειδικές διαλέξεις θα δοθούν, επίσης, από διακεκριμένες προσωπικότητες σε θέματα νεώτερων στρατηγικών εκτίμησης και μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου, κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων, χορήγησης σήμανσης CE σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα και αντιμετώπισης επειγόντων ιατρικών περιστατικών.

 

Το CARDIO-TECH, μεταξύ άλλων, φιλοδοξεί:

 

(α) να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για νεώτερες τεχνολογικές εξελίξεις και δυνατότητες στο χώρο της ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας.

(β) να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας μεταξύ ερευνητών διαφορετικών επιστημονικών χώρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δίνοντας έμφαση στις χώρες των Βαλκανίων και

(γ) να κινητοποιήσει πρωτοβουλίες και καινοτομίες σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

 

Περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχθούμε στο CARDIO-TECH ώστε να αποκομίσουμε νέες γνώσεις και να δημιουργήσουμε από κοινού καινούργιες προοπτικές έρευνας και ανάπτυξης.

 

——————————————–

Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

 

Οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Γραμματεία μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου.

 

CARDIO-TECH, Saturday, 5 April 2014

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews