Ελλάδα

Πρόταση Κόκκαλη σε Βαρουφάκη για εθνική λοταρία

Πρόταση Κόκκαλη σε Βαρουφάκη για εθνική λοταρία

Τα ετήσια έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε €500 εκατ. τον χρόνο

Πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη για δημιουργία εθνικής λοταρίας έκανε πριν τρεις ημέρες ο Σωκράτης Κόκκαλης. Μέτοχοι μπορεί να είναι ολοκληρωτικά το Δημόσιο και Ταμεία και να δοθεί η διαχείριση σε έμπειρο ιδιώτη του χώρου μετά από διεθνή διαγωνισμό. Το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ ευρώ τον χρόνο. Την πρόταση γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη ο Σωκράτης Κόκκαλης στη γενική συνέλευση της Intralot.

Συμφωνα με τον κ. Κόκκαλη «τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ. Πρόσθεσε δε ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ιδιώτης να έχει το μονοπώλιο στο τζόγο γιατί τώρα τον ΟΠΑΠ τον έχουν οι Τσέχοι». Πρόκειται για πρόταση βόμβα και ο κ. Κόκκαλης επικαλέστηκε τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος». «Τις έχουμε μελετήσεις τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε.

πηγή: tovima.gr / Βασίλης Κώτσης

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews