Ελλάδα

Η πρώτη δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις της Φεντερίκα Μογκερίνι

Η πρώτη δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις της Φεντερίκα Μογκερίνι

Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της τη δυσαρέσκεια τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις δηλώσεις της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σημειώνεται ότι η κυρία Μογκερίνι νωρίτερα προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά. Ακόμη η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε τόσο με την ίδια όσο και με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δήλωση “Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ” που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews