Κοινωνία

Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για δράση των κομμάτων απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για δράση των κομμάτων απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους Γραμματείς των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» είχε απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Στόχος του κ. Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν να θέσει το θέμα της κινητοποίησης των κομμάτων, ως πυλώνων της δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα, αλλά και της ανάληψης των ευθυνών τους απέναντι στη δημοκρατία, η οποία δέχθηκε σήμερα βαρύτατο πλήγμα.

 

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν δραστηριότητα, παράλληλη προς εκείνη της Βουλής. Και εκτιμά ότι «η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, πρέπει, πλέον, να ξεφύγει από το επίπεδο της ρητορικής καταγγελίας και, ενδεχομένως, του “βολέματος” από τις παρενέργειες της δράσης των νεοναζιστών».

 

Η θέση του Γραμματέα του κόμματος, αναφορικά με το θάνατο του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι πρόκειται για «πολιτική δολοφονία» και τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε με τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος είναι απόλυτα σύμφωνος σε μια πρωτοβουλία για τον συντονισμό δράσης των κομμάτων.

 

Επιφυλακτική ήταν η στάση του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει αύριο στον κ. Ανδρουλάκη. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης στον κ. Παπαμιμίκο αν θα ήθελε να επικοινωνήσει εκείνος με τον ομόλογό τους, των ΑΝΕΛ, κάτι που δεν απέρριψε ο Γραμματέας της ΝΔ.

 

Κατ΄ αρχήν αρνητικός ήταν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος, πάντως, επιφυλάχθηκε να δώσει αύριο την οριστική απάντησή του.

 

Αρνητική ήταν η στάση του ΚΚΕ, το οποίο, μάλιστα, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, θεωρώντας ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των κοινωνικών αγώνων.

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews