Πολιτική

Προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εν τω μεταξύ, σαφές προβάδισμα απολαμβάνει και ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου αλλά και στην παράσταση νίκης καταδεικνύει δημοσκόπηση της RASS για τον «Τύπο της Κυριακής», με τον Αντώνη Σαμαρά να απολαμβάνει διαφορά σχεδόν 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα και τους πολίτες να δηλώνουν αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 24,6%, έχοντας βραχεία κεφαλή 0,8 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατατάσσεται δεύτερος με 23,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν απολαμβάνει διψήφια εκλογική επιρροή, με την Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,3%.

Εν τω μεταξύ, ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου, με το 54,4% των ερωτηθέντων να απαντά πως εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή θα επικρατούσε η ΝΔ, τη στιγμή που μόλις το 39,1% προβλέπει νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σαφές προβάδισμα απολαμβάνει και ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με τον κ. Σαμαρά να χαίρει της εμπιστοσύνης του 47,2%, ενώ το 30,7% τάσσεται υπέρ του κ. Τσίπρα.

Τέλος, η δημοσκόπηση καταδεικνύει μία ευρεία αντίθεσή του εκλογικού σώματος στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στη κάλπες, με το 61,2% των ερωτηθέντων να απαντά πως θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 34,8% δηλώνει την επιθυμία του για πρόωρος εκλογές.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews