Κόσμος

Προβληματισμός για το ελληνικό ζήτημα ανάμεσα σε Ομπάμα και Μέρκελ

Προβληματισμός για το ελληνικό ζήτημα ανάμεσα σε Ομπάμα και Μέρκελ

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από την σύνοδο την G7 έστειλαν σαφές μήνυμα προς την Αθήνα.

Με βάση τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι το ελληνικό πρόβλημα «δεν έχει λυθεί ακόμη» ενώ πρόσθεσε ότι  «οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη το επιθυμητό επίπεδο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στο δεύτερο κανάλι του ZDF:

«Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί – από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό».

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε ακόμη στην χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι την G- 7 ενημέρωσε σχετικά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Από την άλλη πλευρά  ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε την ανάγκη να κάνει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Οπως είπε, θέλει να στείλει η Ελλάδα εναλλακτικές προτάσεις γρήγορα, ώστε να μπορέσει να τις συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό ζήτημα εξετάστηκε από τους G7. Μάλιστα ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ ο Μπάρακ Ομπάμα έστειλε το δικό του μήνυμα Ομπάμα σε Ελλάδα και Ε.Ε. Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews