Ελλάδα

Προβόπουλος: Δύο ακόμη χρόνια ύφεσης για τα τεστ αντοχής

Προβόπουλος: Δύο ακόμη χρόνια ύφεσης για τα τεστ αντοχής

To «δυσμενές σενάριο», σύμφωνα με το οποίο η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί ως και το 2015 ανέφερε σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Reuters ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας ότι με βάση αυτήν την απαισιόδοξη υπόθεση – και όχι με τις προβλέψεις της κυβέρνησης, της τρόικας αλλά και της ΤτΕ – οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια.«Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης υπό το δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής», δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος στο Reuters.

Στόχος των τεστ αντοχής που διενεργούνται στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας είναι να διαπιστωθεί αν μπορούν ανταπεξέλθουν σε μελλοντικά σοκ μετά την ανακεφαλαιοποίηση ύψους 28 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

«Με βάση το βασικό σενάριο, που αποτυπώνει την πρόβλεψή μας και την πρόβλεψη της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014», σημείωσε ο Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος όμως προσέθεσε: «Υπό το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη ξεκινάει το 2016, με μικρό αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης μέχρι τότε».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε πάντως ότι είναι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της ευρωζώνης και της ελληνικής οικονομίας και υπογράμμισε ότι η προβλεπόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 υπόσχεται έναν θετικό αντίκτυπο με αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Πηγή tanea.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews