Κόσμος

«Ψεύτικοι» πάνω από τους μισούς οι followers του Ομπάμα

«Ψεύτικοι» πάνω από τους μισούς οι followers του Ομπάμα

Ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του Twitter, Μπαράκ Ομπάμα, έχει 19 εκατομμύρια ψεύτικους followers και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ δύο εκατομμύρια πλαστούς οπαδούς, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας «Mail». Το βρετανικό δημοσίευμα επικαλείται διαδικτυακή έρευνα που ξεχώρισε τους πραγματικούς από τους ανύπαρκτους followers των ηγετών στο Twitter.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, από τους συνολικά 36 εκατομμύρια followers του Ομπάμα, οι 19,5 εκατομμύρια followers (το 53%) είναι πλαστοί, δηλαδή δεν ανταποκρίνονται σε υπαρκτά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο «StatusΡeople.com», μετά τον Ομπάμα, δεύτερος στους ψεύτικους followers στην αμερικανική κυβέρνηση είναι ο αντιπρόεδρος ,Τζο Μπάιντεν. Οι ψεύτικοι followers του Μπάιντεν στο Twitter αντιπροσωπεύουν το 46% των συνολικών και πραγματικών οπαδών του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι δεν ξεπερνούν το 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 164 επικεφαλής κρατών σε όλο τον κόσμο, οι 123 χρησιμοποιούν ήδη το Twitter διαθέτοντας είτε προσωπικό προφίλ είτε επίσημο θεσμικό λογαριασμό, τον οποίο θα παραδώσουν σε αυτόν που θα τους διαδεχθεί όταν αποχωρήσουν από το αξίωμα.

Οσον αφορά τους δημοφιλέστερους προέδρους και πρωθυπουργούς στην πλατφόρμα, αδιαφιλονίκητος νικητής είναι ο Μπαράκ Ομπάμα με εκατομμύρια followers ενώ ο πρώην ηγέτης της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τον ακολουθούσε (όταν ζούσε) σε απόσταση αναπνοής.

Πηγή sigmalive.com

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews