Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κρατική ενίσχυση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κρατική ενίσχυση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων

Την κρατική συγχρηματοδότηση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων σε εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, ενέκρινε σήμερα το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, υπερψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με πλειοψηφία συγκροτούμενη από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Στη σκιά της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη “μικρή ΔΕΗ” και των χωροταξικών και πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων με διαδικασίες κατεπείγοντος, η πρόταση της πλειοψηφίας συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οδήγησε σε μια χαρακτηριστική συζήτηση για τη στάση ενός εκάστου κόμματος απέναντι στις επενδύσεις.

Η έγκριση από τη Βουλή, των κρατικών ενισχύσεων για επενδύσεις άνω των 50 εκ. ευρώ (που προηγείται της αδειοδότησής τους), προβλέπεται από τον επενδυτικό νόμο του 2013 – και αυτό υπήρξε ένα από τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας, προκειμένου να καταδείξει ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις γίνονται σε καθεστώς διαφάνειας. Τα συγκεκριμένα έξι επιχειρηματικά σχέδια, επιδοτούνται από το Δημόσιο με πάνω από 94 εκ. ευρώ, είτε με τη μορφή φοροαπαλλαγών, είτε άμεσων ενισχύσεων – αλλά προσφέρουν μονάχα έξι θέσεις εργασίας.

 

 

πηγή: amna.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews