Κόσμος

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η ιταλική κυβέρνηση Λέτα

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η ιταλική κυβέρνηση Λέτα

Την απόφαση να ζητήσει η κυβέρνηση της Ιταλίας ψήφο εμπιστοσύνης πήραν από κοινού ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζότρζιο Ναπολιτάνο, έπειτα από συνάντηση που διήρκεσε 1,5 ώρα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε η ιταλική προεδρία, καθώς ανακοίνωσε την πρόθεση του Λέτα να παρουσιαστεί ενώπιον της γερουσίας και της βουλής για να εξακριβώσει αν η κυβέρνησή του συνεχίζει να διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

«Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσόνι, υπουργών υπό παραίτηση και ιθυνόντων της κεντροδεξιάς δημιούργησαν ένα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τις πραγματικές εξελίξεις της πολιτικής κατάστασης», αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν της προεδρίας, όπου επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει στη βουλή τις εκτιμήσεις του σχετικά με τα όσα συνέβησαν έως τώρα και το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια ώρα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθεί με τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας «για να καθοριστεί μια κοινή γραμμή και να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα διάσπασης της κεντροδεξιάς». Τα ιταλικά δημοσιεύματα δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη διαφοροποίηση μέρους της ηγετικής ομάδας της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, η οποία και ζητά να μην υιοθετηθεί η σκληρή γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Αν ο Ενρίκο Λέτα δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την γερουσία, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο αναμένεται να ξεκινήσει κύκλο διαβουλεύσεων με τις πολιτικές δυνάμεις για να διαπιστώσει αν υπάρχει εναλλακτική πλειοψηφία που είναι σε θέση να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews