Ελλάδα

Ραχήλ Μακρή:”Δε με ενδιαφέρουν τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ”

Ραχήλ Μακρή:”Δε με ενδιαφέρουν τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ”

Για άλλη μια φορά η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την υπέρβαση των “κόκκινων γραμμών”.

Aπαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή αμέσως μετά τη νέα συμφωνία η Ραχήλ Μακρή είπε πως «Αν υπάρξουνε μέτρα θα πρέπει να περάσουν νομοθετικά από το ελληνικό κοινοβούλιο και εκεί βρίσκονται βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν ή καταψηφίζουν τα μέτρα, από αυτούς δηλαδή εξαρτάται αν περνάν τα μέτρα ή δεν περνάνε. Αν γίνει αυτό γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τη συνέπεια των λόγων και των έργων μου που χωρίς περιστροφές και χωρίς να φοβάμαι γνωρίζετε ότι αν παρεκκλίνουν από την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση τότε η Ραχήλ Μακρή δεν θα ψηφίσει υπέρβαση των «κόκκινων γραμμών»».

Παράλληλα η βουλευτής πρόσθεσε ότι «βέβαια έχει βγει και επίσημη ανακοίνωση χθες το βράδυ από την κυβέρνηση η οποία στην ουσία λέει αυτό το οποίο λέω και εγώ. Ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι σαφής και είναι δεσμευτική και αποτελεί τη πυξίδα για τις διαπραγματεύσεις και ότι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης είναι και «κόκκινες γραμμές» του ελληνικού λαού».

Μάλιστα σε ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι δανειστές πιέσουν για νέα μέτρα η Ραχήλ Μακρή είπε χαρακτηριστικά ότι «Ποσώς με ενδιαφέρουν τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε τι θα κάνουν στην κυβέρνηση στην περίπτωση που οι δανειστές πιέζουν προς την κατεύθυνση των μέτρων.

Ακόμη επεσήμανε ότι «Το ΔΝΤ είναι αυτό το οποίο στις 9/4 έχει πληρωθεί την δόση ακέραια. Είναι μια δόση που περιέχει τόκους και τοκοχρεολύσια επαχθή και επονείδιστα από ένα χρέος το οποίο έχουνε δώσει με όρους που δεν βρίσκονται ούτε στην διεθνή ούτε στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το ΔΝΤ είναι το αυτό που το ίδιο έχει αποδεχθεί ότι έκανε λάθος με τον πολλαπλασιαστή για την Ελλάδα, είναι αυτό το οποίο μόνο του λέει για ένα χρέος μη βιώσιμο, ένα χρέος που δεν μπορεί στην ουσία να εξυπηρετηθεί και το ίδιο είχε μιλήσει για την διαγραφή του. Αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο διενεργείται η έρευνα και οι εργασίες από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους που άμεσα θα έχει αποτελέσματα προκειμένου να προβούμε στην διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους και να πληρώσουμε αυτό που πραγματικά δικαιούμαστε και όχι αυτό το οποίο δεν μας ανήκει και δεν χρωστάμε».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews