Εκδηλώσεις

«Raft» 

«Raft» 

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 την πρώτη ατομική έκθεση του Αντώνη Καπνίση με τίτλο «Raft » (Σχεδία), στην οποία συμπυκνώνονται η πολυετής έρευνα και οι αισθητικές και θεωρητικές αναζητήσεις του εικαστικού. Μέσα από μια ασκητική διαδικασία, ο Καπνίσης διασταυρώνει τη ζωγραφική με τις τεχνικές του σχεδίου και της χάραξης, θέτοντας ερωτήματα για τα όρια και τις δυνατότητες της ίδιας της εικαστικής πράξης. 

 Μεγάλων διαστάσεων σχέδια σε χαρτί και  μικρά ακρυλικά σε ξύλο συγκροτούν ένα οπτικό σύμπαν, το οποίο καλεί τον επισκέπτη να εισέλθει. Είτε πρόκειται για ανοίκεια τοπία με αρχιτεκτονικές συνθέσεις, είτε για ουτοπικές κατασκευές με αινιγματικούς λαβυρίνθους και αλλόκοτες πτυχώσεις, στον ασπρόμαυρο κόσμο του Καπνίση κυριαρχούν η αμφισημία και η αμφιθυμία. 

Εν τέλει, με την έκθεση Raft ο Έλληνας εικαστικός επιχειρεί να καταδείξει ότι η ζωγραφική είναι μια πρωτίστως πνευματική και διανοητική διαδικασία· μια διαδικασία με την οποία διερευνά φιλοσοφικά και οντολογικά ζητήματα, πάνω στα οποία ο θεατής καλείται να αναστοχαστεί. 

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00 έως 18:00 

Διάρκεια Έκθεσης: 1 Απριλίου έως 24 Ιουνίου 2023 

Ώρες Λειτουργίας:  Πέμπτη / Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 12:00 – 16:00 

*Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή 13, 14, 15 και 29 Απριλίου. 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. 

DL gallery, Μεσολογγίου 55A, Πειραιάς 

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews