Κόσμος

Ρεκόρ Γκίνες με το συρτάκι Ζορμπάς έβαλε στόχο η Αγία Νάπα

Ρεκόρ Γκίνες με το συρτάκι Ζορμπάς έβαλε στόχο η Αγία Νάπα

Ανοικτή πρόσκληση σε χορευτικά συγκροτήματα παγκύπρια για να στηρίξουν την προσπάθεια του να καταρρίψει το Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο, σε συμμετοχές χορευτών, συρτάκι “Ζορμπάς”, απευθύνει ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «εμείς είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε το Ρεκόρ Γκίνες αναφορικά με το συρτάκι «Ζορμπάς» και μάλιστα μπήκαμε και στο ομώνυμο βιβλίο το 2007. Είναι πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση τόσο για το Δήμο όσο και για τους συμμετέχοντες, να ανοίγεις το βιβλίο Γκίνες και να βλέπεις την Αγία Νάπα μεταξύ αυτών που έχουν καταγράψει ρεκόρ».

Εχουμε αποφασίσει, συνέχισε, «να κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια για να καταρρίψουμε το προηγούμενο μας ρεκόρ, το οποίο ήταν πάρα πολύ ψηλό σε αριθμό συμμετεχόντων. Τότε είχαμε ξεπεράσει τους 268 χορευτές, οι οποίοι πήραν μέρος σ’ αυτό το πρωτότυπο ρεκόρ και ευελπιστούμε ότι φέτος θα έχουμε πάνω από πέντε χιλιάδες άτομα».

Στόχος της νέας αυτής προσπάθειας, ανέφερε ο Δήμαρχος είναι «να ακουστεί το όνομα της Κύπρου παγκοσμίως από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση που δεν έχει προηγούμενο. Φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε στην Αγία Νάπα το «στέμμα» της μεγαλύτερης χορευτικής εκδήλωσης σε ρυθμούς μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη με το γνωστό συρτάκι «Ζορμπάς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε πως «προκειμένου να προφυλάξουμε τα σχέδια μας από τυχόν μιμητές, δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, πώς σκοπεύουμε να πάρουμε και πάλι το ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι, με τόσο μεγάλο αριθμό χορευτών. Στόχος μας είναι να καταστεί δύσκολο έως ακατόρθωτο για μια χώρα να προσπαθήσει να μας μιμηθεί».

Είπε ακόμα ότι «έχει ήδη γίνει μια κάποια προεργασία και ήδη εκατοντάδες χορευτές και μέλη πολιτιστικών φορέων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια. Η όλη εκδήλωση αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο του 2014 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα».

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «έχει ήδη αποφασιστεί  να πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας, σημείο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό και ξακουστό τόσο στους κύπριους όσο και στους χιλιάδες ξένους τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο την περιοχή μας».

Ο κ. Καρούσος ανέφερε επίσης ότι «απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις σχολές χορού παγκύπρια να μας βοηθήσουν να καταρρίψουμε το προηγούμενο μας ρεκόρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου  Μαρία Τοφινή στα τηλέφωνα 23816307 και στο κινητό 99454677».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2007, 268 χορευτές χόρεψαν με συγχρονισμένα βήματα στην άμμο, σε μισό περίπου χιλιόμετρο, στην παραλία «Πανταχού» δίπλα από το λιμανάκι της Αγίας Νάπας, συρτάκι υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού «Ζορμπάς».

Πηγή sigmalive

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews