Πολιτική

Ρεπούση: Επιμένει στη «νεκρή γλώσσα»

Ρεπούση: Επιμένει στη «νεκρή γλώσσα»

Διευκρινίσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις για τα αρχαία ελληνικά, η Μαρία Ρεπούση

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επιμένει στην άποψή της, σχετικά με τα αρχαία ελληνικά και τη διδασκαλία τους. Παράλληλα, η κ. Ρεπούση τόνισε ότι θέλει να συζητιούνται οι απόψεις της, αλλά δεν επιθυμεί να γίνεται πόλεμος διατυπώσεων.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε στον realfm 97,8 πως αναφερόταν στη γλώσσα γενικότερα, όταν έλεγε «νεκρή γλώσσα» και ότι «στόχος του σχολείου πρέπει να είναι τα παιδιά να μπορούν να κατανοούν τη γλώσσα τους, πάρα πολύ καλά το κείμενο και να μπορούν να εκφράζονται σε αυτήν και προφορικά και γραπτά και να μπορούν να επικοινωνούν».

Και πρόσθεσε πως «η διδασκαλία των λατινικών και των αρχαίων ελληνικών δεν βοηθάει σε αυτό». Λέγοντας πως, τις προηγούμενες ημέρες, εκφράζοντας τη γνώμη της για το θέμα, δεν ήθελε να κάνει μία διάλεξη, αλλά μία αναφορά που υποστήριζε το σκεπτικό της για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, «έτσι όπως την μιλάμε σήμερα και έτσι όπως μέσα από αυτό εκφράζονται τα νοήματα σήμερα».

Τέλος, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε πως στα σύγχρονα λεξικά με τον όρο «νεκρή γλώσσα» αναφέρονται οι γλώσσες που σήμερα δεν μιλιούνται.

 

πηγή: real.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews