Ελλάδα

Reuters: Ο Τσακαλώτος δεν θέλει να είναι υπουργός Οικονομικών

Reuters: Ο Τσακαλώτος δεν θέλει να είναι υπουργός Οικονομικών

Το Reuters, μεταδίδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει να διορίσει εκ νέου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως υπουργό Οικονομικών και προσπαθεί να τον πείσει να παραμείνει στη θέση του, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος εντυπωσίασε τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη για την εποικοδομητική του προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις μετά από την… μη συμπαθή γραμμή που είχε ακολουθήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν απρόθυμος να αναλάβει εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών.

Αν και ο λόγος αυτής της μη προθυμίας του δεν είναι γνωστός, όπως αναφέρει το Reuters, ο κ.Τσακαλώτος είναι μέλος της λεγόμενης ομάδας των 53 + του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένα μέλη της οποίας εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία ότι το κόμμα απομακρύνεται από τον πυρήνα των αριστερών αξιών έτσι ώστε να κρατηθεί στην εξουσία.

«Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο οποίος ήταν επίσης ηγετικό μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας διάσωσης που συμφώνησε τους όρους του Μνημονίου. Ωστόσο, είναι τεχνοκράτης και ο Τσίπρας είναι γνωστό ότι θέλει έναν πολιτικό στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών», σημειώνεται.

Ακόμη το πρακτορείο ειδήσεων υπογραμμίζει ότι «αν ο Τσακαλώτος αρνηθεί να διοριστεί εκ νέου ΥΠΟΙΚ, αυτό θα αποτελέσει σίγουρα πλήγμα για τον Τσίπρα, αλλά όχι κατ΄ ανάγκη μείζονος σημασίας. Ο Τσακαλώτος θα μπορούσε να ηγείται των διαπραγματεύσεων χωρίς να είναι ο υπουργός Οικονομικών».

«Ο Τσίπρας επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια επιτροπή διάσωσης, η οποία θα ενισχύσει το υπουργείο Οικονομικών. Είτε ο Τσακαλώτος είτε ο Χουλιαράκης θα μπορούσαν να καταλήξουν στο τιμόνι αυτής της ομάδας», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews