Ελλάδα

Ρήγμα στην κυβέρνηση:Oι ΑΝΕΛ καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Ρήγμα στην κυβέρνηση:Oι ΑΝΕΛ καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν και στην ολομέλεια, επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Μαυραγάνης έκανε λόγο για υποκρισία, σπουδή και προχειρότητα υπογραμμίζοντας κυρίως τα άρθρα με τα οποία υπάρχει «κάθετη» διαφωνία από το συγκυβερνόν κόμμα και αφορούν την απόκτηση της ελληνική ιθαγένειας από παιδιά που έχουν εγγραφεί στο δημοτικό καθώς και τα άρθρα που αφορούν τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης.

«Αν δε φτάνουν οι οικονομικοί πόροι και αν πράγματι έχει πιστοποιηθεί αυτό και από τον ΟΗΕ … τότε προκύπτει μία επιλογή: να προτιμήσεις του έλληνες πολίτες από τους μετανάστες για την επιδοματική πολιτική. Και τα άρθρα 7 και 8 να αλλάξουν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «Οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το ν/σ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου εμφανίστηκε αμετακίνητη στις θέσεις της για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους αλλοδαπούς και κυρίως τα παιδιά τους.

Τέλος κατά τη διάρκεια της έναρξης συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Χριστοδουλοπούλου αποκλείοντας αλλαγές ουσίας, δήλωσε χαρακτηριστικά «Εμείς επιμένουμε σε αυτή τη γραμμή ισορροπίας που είναι και βιώσιμη και ρεαλιστική

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews