Ελλάδα

Ρωμανιάς: Οι δανειστές προτείνουν η ελάχιστη σύνταξη να είναι 300-320 ευρώ

Ρωμανιάς: Οι δανειστές προτείνουν η ελάχιστη σύνταξη να είναι 300-320 ευρώ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι δανειστές στη διαπραγμάτευσή τους με την ελληνική πλευρά έχουν καταθέσει αιτήματα «πολύ πίσω» από το «mail Χαρδούβελη» για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρωμανιά, οι πιστωτές ζητούν αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 χρόνια για λήψη ολοκληρωμένης σύνταξης και στα 62 για τη μειωμένη, από 1η Ιανουαρίου του 2016.

Με βάση τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης εάν τα συνταξιοδοτικά ηλικιακά όρια αυξανόταν από την 1η Ιανουαρίου 2016 τότε περίπου 300.000 ασφαλισμένοι (σ.σ. με θεμελιωμένα ή κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα) θα κατέθεταν άμεσα αίτηση για συνταξιοδότηση, προκαλώντας έτσι «πανικό» στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη ο κύριος Ρωμανιάς είπε ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται ανάλογα τις ασφαλιστικές εισφορές του εργασιακού-ασφαλιστικού του βίου. Αυτό θα οδηγούσε σε ελάχιστη κύρια σύνταξη στα 300-320 ευρώ. Τέλος πρόσθεσε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι να η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων να γίνει από 1η Ιανουαρίου του 2026.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews