Κόσμος

Ρωσία: Ο Ρωσικές επιδρομές στη Συρία θα κρατήσουν τρεις με τέσσερις μήνες

Ρωσία: Ο Ρωσικές επιδρομές στη Συρία θα κρατήσουν τρεις με τέσσερις μήνες

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν “τρεις ή τέσσερις μήνες” και θα ενισχυθούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ.

“Υπάρχει πάντα κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών”, δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ. Ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση της επιχείρησης, απάντησε : “Οπωσδήποτε”.

Ο Αλεξέι Πουσκόφ πρόσθεσε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού δεν υπήρξαν αρκετά αποτελεσματικές και ότι πρέπει να αρχίσει νέα φάση στον αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

“Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι η ένταση. Ο αμερικανικός συνασπισμός παρίστανε ότι βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος επί έναν χρόνο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Εάν αυτό γίνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν”, είπε.

“Μόνο το 20% των επιχειρήσεων (του διεθνούς συνασπισμού) είχε αποτέλεσμα. Στο 80% των περιπτώσεων, ούτε καν βομβάρδισαν”, δήλωσε ο Πουσκόφ.

Αναφερόμενος στις δυτικές επικρίσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τεθεί ως προτεραιότητα των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων, ο Πουσκόφ απάντησε ότι “κύριος στόχος είναι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται πιο κοντά στη Δαμασκό”, τη στιγμή που οι δυτικές χώρες επιμένουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν μακριά από τις βάσεις των τζιχαντιστών , που βρίσκονται στην ανατολική Συρία.

“Πρέπει να διευθετήσουμε τα θέματα με το Ισλαμικό Κράτος, να διαλύσουμε αυτήν την οργάνωση ή να την εξουδετερώσουμε και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον της Συρίας”, είπε.

Μία διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή του Μπασάρ αλ Ασαντ και του Ιράν θα ήταν “λογική ιδέα”. “Επί τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση Ασαντ έχει αντισταθεί και σήμερα είναι η μόνη στρατιωτική δύναμη στο συριακό έδαφος που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν θεωρούμε ότι ο Ασαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για το συριακό χάος και το πλήθος των νεκρών εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι χώρες της Μέσης Ανατολής και εν μέρει της Δύσης που υποστήριξαν την ένοπλη εξέγερση είναι επίσης υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή”.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews