Κόσμος

Η Ρωσική νομοθεσία απομονώνει gay εφήβους…

Η Ρωσική νομοθεσία απομονώνει gay εφήβους…

Όπως και άλλα γκέι έφηβοι στη Ρωσία, ο Maxim Moiseyev «παλεύει»  με την ταυτότητά του και μόνος, φοβισμένος και χωρίς ενημέρωση. Οι ενήλικες είτε τον αγνοούν, ή τον επιπλήττουν. Οι συμμαθητές του τον διασύρουν. Και ένας νέος νόμος που απαγορεύει για ακουστεί στους ενήλικες οτιδήποτε θετικό για την ομοφυλοφιλία του κάνει τη ζωή δυσκολότερη…

Ο Maxim, ένας 16χρονος Μοσχοβίτης, είναι από τους λίγους Ρώσους εφήβους που τολμούν ανοιχτά να παραδεχτούν ότι είναι gay. Για πρώτη φορά, το παραδέχτηκε σε ηλικία 13 ετών, όταν δεν είχε τίποτα παραπάνω να χάσει. Η μητέρα του είχε μόλις πεθάνει. Είχε βρεθεί χτυπημένη και πνίγμένη σε μια λίμνη. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 3 ετών και πήγε να ζήσει με τη γιαγιά του .

« Έχω αλλάξει», είπε ο Maxim , ένα μελαχρινό αγόρι με σοβαρή έκφραση:  « Φοβόμουν όταν ήμουν νεότερος, αλλά όταν πέθανε η μητέρα μου, πλέον δεν με νοιάζει όταν οι άνθρωποι με αποκαλούν με βρώμικα ονόματα”.

Ο Maxim είπε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε έλξη για τα κορίτσια. Όταν ήταν 10, είπε σε ένα άλλο αγόρι οτι τον αγαπούσε. Το αγόρι τον χλεύασε . “Είσαι τρελός;”, του είπε. Ο Maxim έκρυβε τα συναισθήματά του μετά από αυτό,  αλλά όταν ήταν 12, ο θείος του πήρε έναν υπολογιστή. Ο Maxim αμέσως αναζήτησε στο διαδίκτυο: ” Τι σημαίνει αν ένα αγόρι θέλει ένα αγόρι ; ”

Η αναζήτηση που εμφάνισε πάμπολλα ομοφοβικά σχόλια, αλλά βρήκε τους ορισμούς των γκέι και των λεσβιών . «Το τύπωσα, αποφάσισα ότι έπρεπε να αποκαλούμαι gay  και φυσικά, δεν είπα τίποτα σε κανέναν».

Τώρα , ο νέος νόμος καθιστά παράνομη την ενημέρωση των ανηλίκων ότι οι “παραδοσιακές” και ” μη παραδοσιακές” σεξουαλικές σχέσεις είναι κοινωνικά ίσες. Οι απαγορεύσεις του νόμου, ωστόσο είναι τόσο ασαφείς, που οι πολίτες πιστεύουν ότι το να αναφέρουν τη λέξη «ομοφυλοφιλία» μπροστά σε ανηλίκους θεωρείται παράνομο.

Οι νομοθέτες είπαν ότι ήθελαν να προστατεύσουν τα παιδιά. «Η ομοφυλοφιλία είναι μια σεξουαλική διαστροφή που είναι αφύσικη και έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση», δήλωσε η βουλευτής της Δούμας Τατιάνα Yakovleva, μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

πηγή washingtonpost.com

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews