Πολιτική

Σάλος από την προτροπή του Καμμένου να λιντσάρουν τον Πάχτα (vid)

Σάλος από την προτροπή του Καμμένου να λιντσάρουν τον Πάχτα (vid)

Την πρωτοφανή προτροπή να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστο Πάχτα, έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, συνομιλώντας με κατοίκους, μετά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, όταν κάτοικοι της Χαλκιδικής του έθεσαν το ζήτημα με τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Με ανακοίνωσή τους η Πρωτοβουλία «Πολίτες Αριστοτέλης» έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο.

«Ο “πολιτικός πολιτισμός” σ’ όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη “συμβουλή” του», σχολιάζουν στην ανακοίνωσή τους οι «Πολίτες Αριστοτέλη».

Η Πρωτοβουλία των πολιτών προσθέτει επίσης:

«α) Θα ήθελε ο κ. Καμμένος να δίνονταν μια αντίστοιχη “οδηγία” εναντίον του από κάποιον άλλο πολιτικό ή άνθρωπο του υποκόσμου; Τι θα έλεγε τότε και πως θα αντιδρούσε; Από τα όσα έχουμε δει και ακούσει μέχρι τώρα από τον ίδιο είμαστε σίγουροι πως θα έκανε λόγο για “απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης σε βάρος του γιατί η παρουσία του ενοχλεί συμφέροντα”. Γιατί λοιπόν είπε κάτι που είναι βέβαιο, ότι δεν θα ήθελε να ειπωθεί και να συμβεί σε βάρος του;

β) Επίσης, νιώθει καλά που με τέτοιες δηλώσεις δίνει το πάτημα σε θερμοκέφαλους που έχουν ροπή προς τη βία και την εγκληματικότητα για να… εκτονωθούν; Δεν γνωρίζει ότι η ΒΑ Χαλκιδική υποφέρει τα τελευταία δυο χρόνια από αλλεπάλληλα κρούσματα, που έχουν σαν αφορμή το κλίμα φανατισμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, που γνωστοί κύκλοι έχουν εδραιώσει εναντίον των μεταλλείων και όσων εργάζονται σ’ αυτά;

γ) Μήπως με αυτές τις δηλώσεις δίνει και το άτυπο χρίσμα ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών σε άτομα που είναι γνωστό ότι ασπάζονται και αποδέχονται τη βία, ως μορφή “πολιτικής έκφρασης”; Τέτοιο κλίμα θέλει ο κ. Καμμένος να επικρατεί σε δημοκρατικές διαδικασίες;»

«Αν δεν πρόκειται για μια “άτυχη” στιγμή, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που βρισκόταν και λόγω του ότι μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του, δεχόταν τα συγχαρητήρια από τους ψηφοφόρους του και γενικότερα είχε πάρει… τα πάνω του, αλλά για συνειδητή επιλογή, τότε λυπούμαστε αλλά ο κ. Καμμένος δεν δικαιούται να θέσει ξανά θέμα για “προστασία των θεσμών” και της “δημοκρατίας”, γιατί είναι ο ίδιος που δεν προασπίζεται αυτές τις αξίες, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει περισσότερο νερό στο μύλο της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών από τους ίδιους τους πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews