Πολιτική

Α. Σαμαράς: «Η ανάκαμψη είναι ante portas»

Α. Σαμαράς: «Η ανάκαμψη είναι ante portas»

Θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η οικονομία στα προ κρίσης  επίπεδα

«Η ανάκαμψη είναι ante portas» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της International Herald Tribune και της Καθημερινής με θέμα «Η Δημοκρατία υπό πίεση» και επανέλαβε ότι στο τέλος του 2013 η χώρα θα πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανήσυχος λέγοντας ότι όταν υπάρχει κρίση στην κοινωνία δημιουργούνται συνθήκες που ευνοούν τους λαϊκιστές και τις ακραίες καταστάσεις αν και δεν κατονόμασε πολιτικούς φορείς. Υπογράμμισε όμως ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει «να αντιμετωπισθεί και να εκτροχιαστεί ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός και να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς δυνάμεις».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση είπε ότι περάσαμε πολλά, ότι το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25%, η ανεργία έχει αγγίξει το 28% και στους νέους το 60%. Είπε ακόμη ότι δεν υπήρξαν μόνο προβλήματα αλλά υπάρχουν και επιτεύγματα, το πρόγραμμα είναι πλέον σε τροχιά. Σημείωσε πάντως ότι στα πρώτα στάδια έγιναν λάθη καθώς δεν αρκεί η λιτότητα αλλά πρέπει να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα και ότι σε σημαντικό βαθμό έχουν διορθωθεί. Προσδιόρισε τον μακροπρόθεσμο στόχο του λέγοντας ότι θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στο επίπεδο που ήταν όταν ξεκίνησε η κρίση. Πρόσθεσε όμως ότι η χώρα μέχρι τώρα έχει διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου, τα τρία τέταρτα της διαδρομής.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της ύφεσης και η ανάκαμψη είναι πλέον ορατή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είναι πολιτικά κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες μέχρι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης να γίνουν αισθητά στην κοινωνία. Τέλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα από αδύναμος κρίκος της περιοχής έχει μετατραπεί σε παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας.

 

 

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews