Πολιτική

Σαμαράς: Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για την χώρα – Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων.

Σαμαράς: Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για την χώρα – Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων.

“Βια δεν ήταν μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin”, είπε ο πρωθυπουργός

– Σφοδρή επίθεση του Αντώνη Σαμαρά και στην Χρυσή Αυγή

– “Θα είμαστε αμείλικτοι με τους νεοναζί”, είπε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Όμως, ο κ. Σαμαράς, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας την θεωρία που υποστηρίζει περί των δυο άκρων.

“Οι Ναζί ήταν οι χειρότεροι τύρρανοι που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα”, είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ότι είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία, γιατί δεν την απειλούν μόνο στα λόγια, αλλά τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν, σκοτώνουν και αυτό δεν το ανεχόμαστε! Τους αντιμετωπίζουμε ως εγκληματίες και τώρα η δικαιοσύνη έχει τον λόγο”.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης, ότι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, η παρουσία των νεοναζί στο πολιτικό σκηνικό μας εκθέτει διεθνώς.

“Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους”, είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι η δικαιοσύνη κινήθηκε τάχιστα.

Είπε μάλιστα, ότι “μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη, έδειξε διαφορετικό πρόσωπο ως πρόσφατα. Επίσης, κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης, Η δικαιοσύνη συνέλαβεμ απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που συμμετείχαν σε πράξεις βίας.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι η δημοκρατία πολεμάει τους εχθρούς της με τα όπλα που της παρέχονται και θα εξανλτήσει κάθε νομικό πλεονέκτημα.

“Σεβόμαστε τα δικαιώματα των εχθρών μας αλλά αυτό δεν σημαίνει δεν ανεχόμαστε τις παράνομες δραστηριότητές τους”.

Τόνισε ότι αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες και στο μεταξύ θα ανασταλεί και η χρηματοδότησή της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη είπε ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για το ποιοι στήριζαν οικονομικά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό όμως που αναμένεται να συζητηθεί πολύ ήταν η γενικότερη αναφορά του κ. Σαμαρά στην βια με εμφανείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους”, είπε και πρόσθεσε: “Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται”.

“Δεν υπάρχει καλή και κακή βία”, είπε με νοημα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στην Marfin και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

“Καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα χωρίς υποσημειώσεις και ναι μεν αλλά”, κατέληξε.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews