Πολιτική

Σαμαράς – Βενιζέλος: Πρωτοβουλίες για την πάταξη του νεοναζισμού

Σαμαράς – Βενιζέλος: Πρωτοβουλίες για την πάταξη του νεοναζισμού

Την απόλυτη συμφωνία τους για την άμεση και σε όλα τα επίπεδα απάντηση στο φαινόμενο του νεοναζισμού επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο δίωρο τετ α τετ που είχαν εν πτήσει προς το Ισραήλ.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκαναν αναλυτική συζήτηση για τις ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή – παρότι επεκτάθηκαν σε όλα τα κρίσιμα και επίκαιρα θέματα, ειδικά αυτά που αφορούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το σαφές «όχι» της κυβέρνησης για νέα οριζόντια μέτρα. Ωστόσο οι δύο κυβερνητικοί εταίροι επέμειναν στην επισήμανση των «λεπτομερειών» μεν, σημαντικών δε, για την πλήρη «αποκάλυψη» της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες. «Πρέπει να παλέψουμε ασταμάτητα εναντίον του φασισμού και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία», ήταν άλλωστε το μήνυμα που έστειλε από το Ισραήλ ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην «επιχείρηση» αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, πολιτικοί και νομικοί κύκλοι μιλούσαν για το ενδεχόμενο οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής να εμπίπτουν στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί κατάλυσης του πολιτεύματος.

Για παράδειγμα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε λόγο για «αδικήματα που εμπίπτουν στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί ανατροπής του πολιτεύματος», δηλώνοντας στον «Βήμα fm» ότι «πρέπει να ορισθεί εφέτης-ανακριτής από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και να συλληφθούν όλοι οι βουλευτές χωρίς άλλη διαδικασία, διότι πρόκειται για διαρκές κακούργημα και αυτόφωρο».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που έχει χαρακτηρίσει τη ΧΑ «εγκληματική οργάνωση», επεσήμανε ότι εντός των προσεχών ημερών πρέπει να κατατεθεί ο αντιρατσιστικός νόμος, στο «πνεύμα» του σχεδίου νόμου που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Μάρτη και να κατατεθεί η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν -σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο- όλες οι αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και, όπως επανέλαβε στον κ. Σαμαρά, να μη σημειωθούν άλλες καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δίνουν προτεραιότητα στην πολιτική εκρίζωση του φαινομένου του νεοναζισμού, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει (διαβάζοντας προσεκτικά και τις έρευνες της κοινής γνώμης) με συστηματικές και μεθοδικές κινήσεις.

 

πηγή: ethnos.gr / Φώφη Γιωτάκη

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews